VIDEO: PNL-iștii vor să scoată castanele din foc cu mâna primarului Misăilă. Bugetul Focșaniului rămâne blocat

0
953

Ca întotdeauna, PNL și USR PLUS au interpretat după voia lor situația în care se află Primăria Focșani și instituțiile care depind de bugetul municipiului, în încercarea de a pasa întreaga responsabilitate pe umerii primarului Cristi Valentin Misăilă. Acesta a mai explicat încă o dată ieri, într-o conferință de presă, de ce nu poate face personal nimic pentru a debloca situația și a subliniat că ceea ce i se sugerează, adică să facă virări de credite bugetare pentru a acoperi golurile lăsate de amendamentele PNL – USR PLUS, înseamnă de fapt o încălcare a legii. Din acest motiv, primarul a avut ieri o propunere: anume ca viceprimarul Ana Maria Dimitriu să își asume această decizie, pe care el personal o consideră ilegală, astfel că îi va delega sarcina de ordonator principal de credite.

Pe scurt, pe 10 mai bugetul municipiului a fost votat după voia majorității PNL și USR PLUS din Consiliul Local Focșani, care a tăiat sume de bani inclusiv astfel încât nu pot fi acoperite nici măcar cheltuielile care fuseseră angajate până atunci, conform legii. Ulterior, forma bugetului visat de aceștia a fost invalidată de sistemul informatic al Ministerului de Finanțe, iar situația e departe de a putea fi deblocată. „Când au primit în formă scrisă (Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea – n.r.) Hotărârea de Consiliu Local 101 din 10 mai privind aprobarea bugetului Municipiului Focșani, au considerat că există un buget, neținând cont că acest buget este invalidat de sistemul electronic de evidență a bugetelor administrativ-teritoriale și ne-au comunicat că au reluat virările de sume defalcate din impozitul pe veniturile încasate de la cetățenii din municipiul Focșani și din cotele defalcate de TVA. Dar aceste sume în continuare nu pot fi utilizate, deoarece aplicația informatică ne spune foarte clar: buget invalid. Aceasta însemnând că avem linii bugetare în care sumele cheltuite sunt mai mari decât sumele alocate prin buget. Cu alte cuvinte, avem linii bugetare cu minus”, a subliniat primarul Misăilă.

Surprinzător sau nu, în jocul orchestrat de PNL cu sprijinul necondiționat al USR PLUS s-a prins și prefectul Gheorghiță Berbece. Astfel, Instituția Prefectului, care în teorie veghează asupra legalității tuturor actelor administrative din comunele și orașele județului, a fost solicitată să emită un punct de vedere. A fost greu însă pentru Berbece să priceapă că e vorba de legalitatea sau nelegalitatea unui act administrativ, astfel încât a trimis o adresă către Primăria Focșani în care scrie orice, numai la subiect nu. Practic, Berbece semnează o poveste înduioșătoare despre cum „acționează pentru menținerea climatului de pace socială și a unei comunicări permanente cu toate nivelurile instituționale și sociale, acordând o atenție constantă prevenirii tensiunilor sociale”. Și alt nimic nu, primarul atrăgând atenția că se poate interpreta că prefectul a făcut abuz de putere prin neexercitarea atribuțiilor și obligațiilor sale legale.

În caz că vă întrebați, prefectul PNL-ist nu a suflat o vorbă despre ce a concluzionat vizavi de a legalitatea HCL 101, privind bugetul municipiului, ci a îndemnat, în câteva rânduri, la pace și înțelegere. „Probabil din considerente politice nu a avut curaj să scrie negru pe alb că, de fapt, hotărârea este ilegală. Dar dacă citim cu atenție, din context rezultă foarte clar că domnul prefect spune că, dacă ar fi exercitat dreptul de tutelă administrativă, adică de a spune că această hotărâre este nelegală, ar conduce inevitabil la suspendarea actului administrativ. Deci recunoaște că această hotărâre este nelegală. Ce să înțelegem? Că dacă ar fi atacat hotărârea de consiliu local în instanță s-ar fi creat tensiuni sociale și s-ar fi ajuns la un blocaj total.

Drept pentru care dumnealui solicită autorității deliberative – adică Consiliului Local, și autorității executive – Primăriei Municipiului Focșani, să aibă în vedere „principiul legalității, precum și acea marjă de libertate lăsată la libera apreciere a autorității în vederea atingerii scopului indicat de legislația în materie” și, atenție: „să pună în acord legalitatea cu oportunitatea și care să se concretizeze printr-un buget care să asigure dezvoltarea economică, social-culturală și gospodărească a municipiului Focșani”. Cu alte cuvinte, ne invită să reluăm discuțiile între aparatul de specialitate al primarului și Consiliul Local pentru a reveni asupra acestor amendamente care ne-au adus în această situație de blocaj, de invalidare, de ilegalitate aș putea spune.

Dacă noi aveam acoperită întreaga secțiune de funcționare: cheltuieli de mentenanță a programelor informatice, cheltuieli pentru asigurarea serviciilor de pază și curățenie, cheltuieli salariale și așa mai departe, puteam să alocăm și sume pentru secțiunea de dezvoltare, pentru proiecte de investiții. Or dumnealor, prin amendamentele pe care le-au făcut pe 10 mai, au spus așa: tăiem de la secțiunea de funcționare 20 de milioane de lei, fără nicio justificare, aducem 3 milioane 750 de mii de lei pe o secțiune de dezvoltare, pe proiecte nefundamentate, iar diferența au dus-o pe capitolul de rezervă bugetară. Au văduvit total secțiunea de funcționare, au luat ilegal fonduri și le-au dus în dezvoltare și îmi cer mie să fac o ilegalitate, să dau o dispoziție prin care să fac virări de credite, să iau bani din fonduri care nu sunt acoperitoare – cum au dat exemplu din fondul de salarii, unde am deja o reducere de 62%, și să acopăr cheltuielile efectuate conform legii până la data de 10 mai, când s-a aprobat bugetul, pe care ei le-au tăiat printr-un amendament.

Ei interpretează eronat, că ar fi în atribuțiile mele să fac aceste virări de credite, adică să iau de la capitolul de salarii, să îi duc acolo unde avem linii negative, să le aduc la zero, pentru a putea ca aplicația informatică să accepte bugetul și să spună că este valid. Dar dacă citim cu atenție din adresa Finanțelor Publice, sistemul național de raportare acceptă doar bugetele care sunt validate din punct de vedere al respectării procedurii de funcționare al sistemului. Noi în acest moment suntem în situația în care bugetul este invalid. Noi trebuie să retragem proiectul de hotărâre, să revenim asupra lui și nu poate să revină primarul, pentru că nu primarul a aprobat. Primarul a propus consiliului local și consiliul local a aprobat. Eu nu pot să dau o dispoziție contrară consiliului local. Eu sunt parte executivă, nu partea legislativă. Micul Parlament al Focșaniului îl reprezintă Consiliul Local, ei stabilesc ceea ce vom face mai departe”, a mai spus primarul.

 

… Și cu sufletul în rai 

Mai pe înțelesul tuturor, în câteva cuvinte, bugetul trebuie rediscutat, astfel încât să fie asigurată partea de funcționare. Și, atât timp cât bugetul municipiului rămâne în continuare invalid, primarul nu poate interveni. „Eu sunt de bună-credință și de aceea mă zbat să deblochez această situație. Nu cum dezinformează dumnealor, că vreau blocaj total, nu mi-am dorit niciodată această situație. Vreau să deblocăm această situație, dar respectând legea. Măsura pe care mi-o propun nu este decât o capcană perversă de a mă îndemna să fac o ilegalitate, să mai îmi facă încă o plângere penală. Dacă dumnealor consideră că această soluție este legală, pentru a debloca această situație, eu personal, conform atribuțiilor ce îmi sunt oferite de Codul administrativ, pot să deleg anumite atribuții către viceprimar. Declar public că voi delega această atribuție de ordonator principal de credite doamnei viceprimar Ana Maria Dimitriu și o invit să semneze această dispoziție, care contravine voinței Consiliului Local și legii. Și, dacă este cazul, o declar public: pentru binele focșănenilor pot să-mi dau și demisia, dar vreau să o aud din gura focșănenilor, nu vreau să o aud din gura unor parveniți politici”, a spus primarul ieri.

Numai că lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Când vine vorba despre decizii asumate sau prestarea unei activități care să îi justifice salariul de viceprimar, PNL-ista Ana Maria Dimitriu spune pas. „Sunt uimită de luarea acestei decizii. Din câte ştiu, primarul este principalul ordonator de credite. Este adevărat că poate delega aceste atribuţii. Îi transmit domnului primar pe această cale că ceea ce şi-a asumat până acum trebuie să ducă la bun sfârşit. Aşadar, rolul de principal ordonator de credite îi aparţine în totalitate”, a spus liberala pentru Agerpres. Preferă să distribuie pe Facebook comunicate și realizările celui care îi e guru politic, să mai discute câteva inepții cu colegii și așa trec zilele. Astfel că, evident, viceprimarului fără atribuții nu îi surâde ideea de a fi ordonator principal de credite. Ea refuză. Probabil orice care implică ceva muncă, inclusiv semnarea unor hârtii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here