Rugbistul focșănean internațional Alexandru Savin a fost, sâmbătă, mire!

0
3399
  • I-a fost mireasă, acum, soție cu cununie, superba Teofana

          Alex Savin, puștiul cuminte, talentat, foarte muncitor, care a început rugbiul la Focșani și i-a fost elev regretatului profesor, antrenor, constructor de caractere, Viorel Ion, a devenit bărbat liniștit. Titular la Steaua București, apoi la Naționala de Seniori a României, altfel spus, rugbist de mare valoare, este inițiator – și parte – a unor acțiuni de susținere și instruire a tinerelor talente din rugbiul românesc. Am făcut trimiteri biografice referitoare la un – acum, bărbat excepțional, pe care îl cunosc de pe când era junior și juca pentru medalii naționale cu echipa LPS Focșani și internaționale cu Naționalele de juniori ale României. Și care, de sâmbătă, 5 iunie, este bărbat la casa lui cum se spune. Însurat, cu cununia religioasă făcută după ce făcuse cununia civilă în urmă cu doi ani. Aleasa lui este superba Teofana, stewardesa care îl va fi cunoscut și cum l-am prezentat eu în date esențiale. Îmi spune Alex frumoasa poveste e unor întâmplări din care a curs, firesc, o căsătorie pe care le-o doresc cu mereu zile senine:

”Ne știm de când am venit în București. De 5 ani, cam așa. Am făcut cununia civilă acum 2 ani iar nunta pe 5 iunie, săptămâna trecută, la Pașcani, Teo este de acolo.  Este stewardesă. Ne-am cunoscut întâmplător printr-o cunoștință, la o cafea, și de atunci suntem împreună. Ne sunt nași mătușa lui Teo, Cristina Dascălu și Florin, îndrumătorii noștri, să zic așa”.

Alex și Teo au avut lângă ei la nuntă toată echipa de rugby a Stelei București. Colegii de Națională nu au putut să petreacă la nuntă pentru că au avut meci în acea zi Baia Mare cu Timișoara. Nunta fusese programată cu doi ani în urmă, pe vechiul program competițional când campionatul se încheia la 28 mai. Pandemia a modificat mult programe de viață, dar și ale echipelor de rugby. ”Anul acesta s-a schimbat și se termină competiția în decembrie și nu am mai avut cum să fac ca să vină toată lumea rugbystică la nuntă!” mi-a spus Alex Savin. ”Mă întrebați de o lună de miere sau de o vacanță. Ce să fac! Nu poate să fie nici una nici alta pentru că trebuie să plec cu echipa națională în cantonament. Nu îmi pot lăsa țara la greu!”

Alexandru Savin, oferte din străinătate!

Discuția a deviat de la nuntă la viața de sportiv care, cum s-a văzut, nu le permite tinerilor însurăței să meargă într-o meritată vacanță. Sau lună de miere. Îmi mai spune Alex Savin: ”Sincer gândurile mele sunt să fac pasul afară. Vara asta, cel târziu vara următoare, bineînțeles alături de Teo. Mă susține în ceea ce fac. Am oferte din Top 12, Federal 1, Liga a 2 a din Anglia și Spania. Aștept meciurile de luna viitoare cu Scoția și Argentina și sper să vină și mai multe oferte. Și mai sper să iau decizia cea mai bună atât pentru mine cât și pentru familie. Apropo, vă spun înainte să mă întrebați: momentan nu ne gândim la copii. Ne gândim și ne pregătim viața după cum ne cer sportul și zborurile!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here