GALERIE FOTO: „Bobocel de Școală 9‟, program educațional tip Școală de vară derulat de Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Focșani

0
268

În perioada 28 iunie-6 iulie, reprezentanții Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare‟ din Focșani dau startul celei de-a doua ediții a programului educațional „Bobocel de Școală 9 – Școala de vară 2021‟. Programul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 7 ani care au fost înscriși la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2021-2022. „Programul cuprinde activități special concepute să sprijine integrarea cu succes în mediul școlar a viitorilor bobocei și are următorii parteneri: Inspectoratul Școlar Vrancea, Universitatea din București– Filiala Focșani, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Biblioteca Județeană «Duiliu Zamfirescu» Vrancea, Secția pentru copii și tineret «Oana- Diana Renea», și Muzeul Vrancei.

Atelierele sunt coordonate de cadrele didactice din școală care vor prelua din toamnă cele cinci clase pregătitoare, cărora li se adaugă alți profesori din școală și colege educatoare, care vor contribui la buna desfășurare a activităților, urmărind să se creeze un climat favorabil manifestării curiozității, acțiunii directe a copilului cu materiale și comunicării. Activitățile din cadrul școlii de vară sunt organizate astfel încât să permită abordarea problematicii mediului înconjurător sub diferite aspecte și să mențină ambientul plăcut și confortabil pe care îl oferă școala pentru dezvoltarea armonioasă a personalității școlarilor mici, facilitând adaptarea continuă la condițiile mediului social și natural în care trăiește‟, se arată în comunicatul remis de prof. Corina Roșu, directorul adjunct și purtătorul de cuvânt al Școlii „Ștefan cel Mare‟ din Focșani.

Cei care vor să-i înscrie pe cei mici la Școala de vară a Școlii „Ștefan cel Mare‟ din Focșani, mai au la dispoziție o săptămână și jumătate, termenul limită fiind duminică, 20 iunie a.c.. „Cunoscând cât mai bine nevoile celor mici și descifrând tainele copilăriei lor, vom înțelege importanța rolului pe care noi, învățătorii, îl avem în creșterea sănătoasă a tinerilor de mâine. Boboceii vor desfășura activități formale, dar și experiențe nonformale și informale de tipul: activități de cunoaștere reciprocă și autocunoaștere, experimente științifice, cercuri de lectură, de muzică, de pictură, activități de consiliere psiho-pedagogică și de logopedie, activități matematice și de comunicare. Vom  îmbina metodele tradiționale, cu strategii didactice moderne, inspirate din lumea copilăriei actuale.

Proiectul își va începe demersul în sala de grupă din grădiniță. Va urma familiarizarea cu sala de clasă din școală, dar o mare parte din activități vor fi derulate în comunitate și în natură, la biblioteca școlii și la Secția pentru Copii și Tineret din cadrul Bibliotecii Județene Vrancea, în sala multimedia a școlii și în aer liber. Boboceii vor vizita Muzeul Unirii din Focșani, Piața Unirii, toneta de înghețată. Detaliile fotografice și de conținut vor putea fi urmărite pe adresa – https://bit.ly/3zae8N7 . Înscrierile se pot face telefonic, până duminică, 20 iunie, la unul dintre numerele de telefon: 0769 630 740, 0761 325 607, 0772 287 183. Vă așteptăm să spuneți alături de noi: «9 NE PLACE ȘCOALA 9!»‟, se mai arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here