Secția Infecțioase a Spitalului Județean Focșani acordă de astăzi îngrijiri inclusiv pacienților non-Covid

0
1032

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani își reia încet, încet activitatea obișnuită. De astăzi, Secția de Infecțioase nu va mai trata doar pacienți Covid, în condițiile în care din primăvara anului trecut paturile de aici au fost destinate exclusiv cazurilor de acest gen. Activitatea va fi reluată cu respectarea circuitelor separate, pentru a nu exista riscul transmiterii virusului de la pacienții confirmați. Deja, de câteva zile numărul pacienților-Covid internați a scăzut, ceea ce a făcut ca Spitalul Județean să solicite modificarea activității medicale, pentru acordarea de îngrijiri medicale și pacienților non-Covid.

Începând de azi va fi suspendată activitatea Departamentului de Terapie Acuți pentru pacienții Covid din sectorul aflat la etajul III, urmând să fie redeschis în situația în care vor crește iarăși cazurile de Covid și se impune internarea pacienților aici. În continuare, zona de consultații a pacienților suspecți sau confirmați Covid va fi situată la parter, intrarea urmând a se face pe lateralul corpului C al secției. În cazul în care se decide internarea pacientului în cauză, acesta va fi transportat la etajul III – care cuprinde atât corpul B cât și corpul C, unde a fost stabilit sectorul Covid. În ceea ce îi privește pe pacienții care prezintă alte afecțiuni infecțioase, zona este situată la parter, intrarea acestora urmând a se face pe secție printr-un acces separat al corpului C. Ulterior consultațiilor, în funcție de decizia medicilor, pacienții non-Covid vor fi internați în saloanele aflate la etajul II.

Potrivit informațiilor oficiale, ieri în spitalele din Focșani și Adjud erau internați 25 de pacienți Covid, niciunul dintre aceștia la ATI. De altfel, aceste cifre s-au menținut în ultimele zile. Săptămâna trecută, și Spitalul Municipal Adjud anunța că își va relua de astăzi activitatea de dinainte de pandemia de coronavirus. „Direcția de Sănătate Publică Vrancea, ca raspuns la adresa referitoare la acordarea de îngrijiri medicale și pacienților non-Covid-19, în regim mixt, de către toate secțiile și compartimentele din cadrul Spitalului Municipal Adjud, a avizat favorabil reluarea activității, cu respectarea circuitelor funcționale, separate, conform legislației sanitare în vigoare”, comunica unitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here