Covasna: Pedibus-urile din Sfântu Gheorghe vor fi conduse săptămâna aceasta de consilieri locali

0
47

Mai mulţi consilieri locali din Sfântu Gheorghe vor participa săptămâna aceasta la programul Pedibus, lansat de autorităţile locale din municipiu cu scopul de a determina cât mai mulţi elevi din clasele primare să meargă pe jos la şcoală. Pedibus-urile, cum au fost denumite grupurile care se deplasează pe jos la şcoală, pornesc în fiecare dimineaţă din trei puncte ale oraşului şi preiau de pe traseu copiii aflaţi în staţiile de aşteptare prestabilite.

Fiecare grup este însoţit de către doi voluntari, care îi conduc pe copii până la şcoală – în prima săptămână Pedibus-urile au fost conduse de către sportivi şi profesori de sport, în a doua săptămână de actori, iar săptămâna aceasta este rândul consilierilor locali. „În prima săptămână, peste 60 de copii au participat zilnic la acest program, dar săptămâna trecută vremea a fost ploioasă şi mulţi părinţi au preferat să îşi ducă copiii cu maşinile la şcoală (…) Dar, putem spune că Pedibus este un succes, pentru că zilnic vin noi copii. Azi, de exemplu, au fost între 70 şi 80 de copii”, a declarat, luni, Szekely Kincso, coordonatoarea programului.

Aceasta a menţionat că, în urma sugestiilor primite din partea părinţilor, programul va fi extins cu noi trasee. Iniţiatorii programului s-au gândit să acorde copiilor diverse stimulente pentru a-i determina să participe în număr cât mai mare la acest program, autorităţile gândindu-se inclusiv să le cumpere ghiozdane cu rotile. „Numărul copiilor care merg acum pe jos la şcoală nu este atât de mare, avem 4.003 copii în clasele primare, dar mai aşteptăm să mai vină şi alţi copii”, a declarat Kondor Agota, una dintre iniţiatoarele programului. Autorităţile locale au demarat programul Pedibus după ce au constatat că în ultimii ani tot mai mulţi elevi sunt duşi la şcoală cu maşinile de către părinţi, fapt ce afectează independenţa copiiilor şi contribuie, în acelaşi timp, la aglomerarea traficului şi la creşterea nivelului de poluare a oraşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here