Proprietarul unei mașini i-a dat autoturismul unei vrâncence, deși știa că aceasta nu are permis; șofer prins conducând cu alcoolemie 1,06 mg/l prin Focșani

0
1425

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 14 mai a.c., ora 06:50, polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Panciu au depistat un bărbat de 34 de ani, din comuna Câmpuri, în timp ce conducea un autoturism pe raza aceleiași localități, sub influența băuturilor alcoolice. Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat un rezultat de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Focșani efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”. La data de 16 mai a.c., în jurul orei 01.05, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 31 ani, din județul Buzău în timp ce conducea un autovehicul pe strada 1 Decembrie 1918, sub influența alcoolului. În urma testării conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 1,06 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Totodată, la data de 16 mai a.c., ora 01.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Odobești au depistat o femeie de 41 de ani, din localitatea Odobești, în timp ce conducea un autoturism pe raza aceleiași localități, fără a poseda permis de conducere. Din cercetări a reieșit faptul că autoturismul i-a fost încredințat pentru a fi condus pe drumurile publice, de proprietarul autovehiculului deși știa că aceasta nu posedă permis de conducere. În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Buletin de presă IPJ Vrancea, 17 mai 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here