Înscrieri până la 28 mai pentru cei care vor să devină militari profesioniști

0
5277

Visul tău este să devii soldat/gradat profesionist?

Acum te poți înscrie până la data de 28 mai, în vederea participării la procesul de recrutare.

Sunt 1484 de locuri în 28 de județe și în București.

Candidații înscriși vor fi planificați pentru susținerea probelor de selecție aptitudinală generală, până la 25 iunie, iar pentru examinarea medicală, până la data de 30 iunie.
Dosarele de candidat vor fi finalizate până la data de 23 iulie.
Repartizarea pe unități militare, arme/servicii și specialități militare va avea loc în perioada 09-10 august (seria I) și în data de 18 august (seria a II-a).
Primul modul de pregătire va începe în data de 23 august (doar candidații FĂRĂ stagiu militar).
Candidații cu pregătire militară anterioară vor începe instruirea în data de 27 septembrie.

Tot ce trebuie să faci este să te prezinți la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparții cu domiciliul, doar cu actul de identitate.
Este recomandat să suni înainte de a merge la biroul de recrutare pentru a afla cum te poți înscrie online (prin e_mail).
Numerele de telefon și adresele birourilor informare-recrutare din cadrul centrelor militare le găsiți aici: https://bit.ly/3tU6ynb și aici: https://bit.ly/3jLG3vq (în funcție de domiciliu).
Poți obține mai multe informații și consiliere de specialitate stând de vorbă cu personalul recrutor.

Criterii de recrutare:
– vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;
– absolvent cel puţin al învăţământului general obligatoriu, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare (10 clase);
– permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C, eliberat de către autorităţile române – doar pentru arma „auto” şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma „geniu”.

Foto: MApN
sursă text: Centrul Militar Zonal Vrancea „Regele Carol I”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here