Bunic omorât de nepot, la Nereju, cu mai multe lovituri de cuțit. Tânărul a mers singur la poliție

0
3550

Un bărbat de 34 de ani din comuna Nereju, care în seara zilei de duminică și-a omorât bunicul cu mai multe lovituri de cuțit, a fost reținut luni dimineață în jurul oreo 03.00 sub acuzația de omor asupra unui membru al familiei. El a fost prezentat magistraților de la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă și a primit mandat pentru 30 zile. Soluția instanței nu este una definitivă, inculpatul putând face contestație. „(…) admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea  și în consecință dispune arestarea preventivă a inculpatului C (…) G (…) pentru săvârșirea infracțiunii de omor (…) pe o perioadă de 30 de zile (…)”, se arată în hotărârea instanței de judecată.

Nenorocirea s-a întâmplat în seara zilei de duminică, în jurul orei 19.30, cei doi locuind în aceeași curte împreună cu mama inculpatului, respectiv fiica victimei. Între bunic și nepot a avut loc o ceartă, cei doi făcându-și reproșuri unul celuilalt. Potrivit unor surse, cel care a avut inițial în mână un briceag a fost bătrânul de 87 de ani. În timpul discuțiilor în contradictoriu, nepotul i-a luat briceagul bunicului și a început să îl lovească pe acesta în mod repetat în zona cervicală dar și toracică. Leziunile provocate i-au fost fatale bătrânului care a murit la scurtă vreme de la aplicarea loviturilor de cuțit de către nepot.

După altercația care a avut loc în curtea imobilului în care locuiau cei doi, nepotul, care și-a dat seama de gravitatea faptei pe care a comis-o, a mers la postul de poliție din localitate și le-a spus oamenilor legii ceea ce a făcut. Polițiștii s-au deplasat la locuința inculpatului și a victimei și au găsit-o pe aceasta din urmă fără suflare. „Aseară (duminică seara- n.r), în jurul orei 20.00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vidra, au fost sesizați cu privire la o agresiune, în comuna Nereju. La fața locului s-au deplasat polițiștii care, din primele cercetări au stabilit că între un bărbat de 34 de ani din comuna Nereju și un bărbat de 87 de ani din aceeași localitate, a izbucnit un conflict spontan în timpul căruia bărbatul de 34 de ani l-ar fi înțepat pe celălalt cu un obiect tăietor-înțepător. Ulterior, în urma analizării situației de fapt, la fața locului s-a deplasat un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cercetările fiind efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea.

Inculpatul va fi supus unei expertize

După cercetarea la fața locului, inculpatul a ajuns la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru a fi audiat, iar trupul neînsuflețit al victimei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Vrancea în vederea efectuării necropsiei. Rezultatele preliminare au fost primite ieri și au arătat că decesul bătrânului are legătură cu leziunile suferite în urma loviturilor de cuțit aplicate de nepot.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea ne-au precizat că „în seara zilei de 9 mai a.c., în jurul orei 19.30, în timp ce se afla în locuința sa din comuna Nereju, inculpatul, în urma unui conflict spontan pe care l-a avut cu bunicul său, l-a lovit pe acesta cu un cuțit în zona cervicală și toracică, provocându-i leziuni incompatibile cu viața, victima decedând imediat. Inculpatul a fost reținut în dimineața zilei de 10 mai a.c. pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat isnatnței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor”.

Potrivit unor surse, inculpatul ar avea unele probleme de sănătate, fiind în trecut și internat. Astfel, procurorul de caz va solicita o expertiză în cazul bărbatului pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei. Cert este că între el și bunic nu au mai existat până acum conflicte serioase, nefiind făcută niciodată nici măcar o sesizare la poliție, după cum ne-au spus surse oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here