ULTIMA ORĂ! VIDEO și FOTO! Zeci de bicicliști și motocicliști au participat astăzi la ,,Bike Parade”: ,, Dorim să le reamintim șoferilor că și noi suntem participanți la trafic, și că trebuie să fim respectați ca atare”

0
2028

Zeci de bicicliști și motocicliști și-au dat întâlnire astăzi, în jurul orei 11:00, în Piața Unirii din Focșani pentru a participa la ,,Bike Parade”, un eveniment prin care, reprezentanții Clubului Sportiv de ciclism ,,AlphaMind” Focșani și cei ai Clubului ,,Road Eagles” Focșani și-au propus să arate ,,că mișcarea în aer liber este … cool!”. Evenimentul a fost anunțat vineri pe pagina de Facebook a clubului sportiv AlphaMind Cycling Team: ,,Ne întâlnim pe data de 8 mai 2021, la ora 11:00, în Piața Unirii din Focșani, cu mască și păstrând distanța fizică, și la ora 12:00 plecăm în grupuri de câte 10 cicliști/motocicliști spre Crângul Petrești pe traseul: Piața Unirii, sens giratoriu Comcereal – Piața Unirii – B-dul Independenței, Obor – str. Cuza Vodă – Crângul.  Pe această cale dorim să le reamintim șoferilor ca și noi suntem participanți la trafic, și că trebuie să fim respectați ca atare”.

imagini: AlphaMind CyclingTeam

Pe tot parcusul traseului, polițiști din cadrul IPJ Vrancea și jandarmi din cadrul IJJ Vrancea au asigurat ordinea și siguranța publică. ,,IJJ Vrancea împreună cu IPJ Vrancea au asigurat ordinea și siguranța publică pe timpul marșului motocicliștilor și bicicicliștilor organizat de Asociația AlphaMind”, a precizat Florin Sima, purtătorul de cuvânt al IJJ Vrancea.

 

Poliţiștii vrânceni susţin mişcarea în aer liber

Odată cu încălzirea vremii, iubitorii mișcării pe două roți sunt tot mai prezenți în trafic.

De aceea ,astăzi, 8 mai , polițiștii rutieri s-au aflat alături de aceștia în cadrul unei acțiuni organizate în municipiul Focșani.

Celor aproximativ 50 de participanți le-au fost reamintite regulile de siguranță în trafic dar și cele de prevenire a răspândirii SARS CoV 2.

Conducătorilor auto le-au fost înmânate pliante cu recomandări pentru a fi atenți și a proteja bicicliștii și motocicliștii aflați în trafic.

Astfel, pentru un trafic în condiții civilizate și de siguranță, polițiștii vă recomandă:

Pentru bicicliști:
– – în condiții de vizibilitate slabă este obligatoriu să purtati vestă reflectorizantă;
– nu traversați carosabilul pe bicicleta nici măcar pe trecerile pentru pietoni;
– la schimbarea direcției de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic(din faţă şi din spate),că nu se apropie niciun autovehicul;
– atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers;
– circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul;
– înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!

Pentru motocicliști:
– utilizați casca de protecție;
– păstraţi contactul vizual – nu presupuneți că vă văd ceilalţi. Încercați întotdeauna să aveți contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria;
– purtați îmbrăcăminte de protecție pentru motocicliști;
– păstrați-vă întotdeauna farul aprins și rulați în poziția de unde șoferii vă pot observa cu ușurință în oglinda retrovizoare;
– fiți pregătiți pentru condiții nefavorabile la drum – carosabil umed, nisip, pietriș, gropi și alte pericole rutiere de suprafață care vă pot afecta grav aderența generând accidente;
– abordați curbele cu viteză moderată.

Fiți vizibili– purtaţi haine reflectorizante.

IPJ Vrancea susţine mişcarea în aer liber şi le urează bicicliştilor/motocicliștilor călătorii plăcute, în siguranţă!  (Comunicat IPJ Vrancea)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here