Cătălin Denciu, medicul-erou originar din Focșani, rănit în incendiul de la Piatra Neamţ, a fost externat după aproape jumătate de an

0
1650

Cătălin Denciu, medicul-erou care a suferit arsuri grave în incendiul izbucnit în secţia COVID de la Spitalul Piatra Neamţ, a fost externat de la unitatea medicală din Belgia, după mai multe luni de spitalizare.

Medicul, în vârstă de 48 de ani, a revenit acasă înainte de Paşte, potrivit unor apropiaţi ai familiei, informează ziare.com.

Cătălin Denciu, medicul-erou din incendiul produs la spitalul din Piatra Neamț, a suferit arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați.

„Cu puțin timp înainte de Paște, a primit vestea că poate fi externat. Și nu este o externare de moment, un fel de învoire medicală, ci una definitivă. Pentru că starea sănătății lui este bună în acest moment. Poate să meargă și să mănânce singur. Recuperarea lui este aproape completă.

Mai trebuie doar să facă anumite terapii de recuperare motorie, pentru a recăpăta într-o proporție cât mai mare, chiar completă, flexibilitatea articulațiilor. Și, foarte important, mental este extrem de bine. Belgienii i-au salvat viața, i-au dăruit una nouă, ținând cont de starea în care a ajuns la ei. În România nu se știe dacă ar fi supraviețuit. Cătălin a putut veni acasă, la Piatra Neamț, pentru a sărbători Paștele. A ciocnit creștinește un ou, a stat la masă cu familia lui după atâtea luni de suferință.”, au povestit apropiați ai familiei lui Cătălin Denciu.

Conform antena3.ro, medicul-erou Cătălin Denciu, care a sărit în flăcări ca să-şi salveze bolnavii de la ATI în timpul incendiului din spital, a devenit cunoscut de o lume întreagă şi toată ţara se întreabă acum câţi bani câştiga doctorul.

Un raport din martie, de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, arată că un medic primar de la secția ATI (cazul lui Ioan Cătălin Denciu) câștigă în jur de 7.000 lei brut, potrivit wowbiz.ro.

La aceşti bani, se adaugă și contravaloarea turelor, care poate dubla venitul de bază și chiar mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here