VIDEO! Convoi militar văzut dimineață pe străzile Focșaniului. 2.000 de militari și peste 500 de autovehicule participă la un exercițiu al Armatei Române 

0
5354

În acestă dimineață a fost văzut un nou convoi militar, în zona Kauflandului de pe bulevardul Brăilei. Nu mai puțin de 11 autovehicule ale MApN au străbătut bulevardul, îndreptându-se spre sensul giratoriu de la Kaufland.

Am luat legătura cu reprezentanții Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” Focșani care au spus că unitatea militară a început un exercițiu major în cadrul căruia participă 2.000 de militari și peste 500 de mijloace tehnice și mașini de luptă. Astfel că, militarii din garnizoanele Focșani, Galați și Brăila se vor deplasa către Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan acolo unde vor participa la exercițiul „JUSTICE SWORD 21”. 

Care este scopul exercițiului „JUSTICE SWORD 21”!?

„Începând cu data de 04.05.2021, militari și tehnică de luptă din cadrul Brigăzii 282 Blindată Unirea Principatelor, mare unitate de nivel tactic subordonată Diviziei 2 Infanterie Getica, vor executa deplasarea din garnizoanele Focșani, Galați și Brăila către Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, în vederea participării la exercițiul JUSTICE SWORD 21. JUSTICE SWORD 21face parte din complexul de exerciții DACIA 21, desfășurat la nivelul Armatei României, și are ca scop principal îmbunătățirea capacității structurii de a planifica, conduce și desfășura acțiuni de luptă într-un mediu de luptă multinațional și întrunit, dar și armonizarea procedurilor de operare comună cu structurile militare ale altor state membre NATO, pentru realizarea interoperabilității.

Cu participarea a aproximativ 2.000 de militari și a peste 500 de mijloace tehnice și mașini de luptă, exercițiul urmărește sincronizarea manevrei forțelor și mijloacelor, precum și integrarea sprijinului prin foc pentru îndeplinirea sarcinilor specifice, acestea fiind doar câteva dintre secvențele de instruire executate cu structurile de tancuri, artilerie, infanterie sau aviație pe parcursul exercițiului”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”.

 

 

O garnitură de tren încărcată cu tancuri a staționat în gara din Focșani

Marți după-amiază, o lungă garnitură de tren, aparținând CFR Marfă, a staționat în gara din Focșani. Pe platformele vagoanelor tronau tancuri, garnitura de tren având și un vagon de dormit. Transportul, deși spectaculos în sine, nu este unul singular, au declarat reprezentanții CFR Marfă, în alte ocazii similare. Printre clienții companiei se află și Ministerul Apărării Naționale care, pentru diferite aplicații, preferă să mute tehnica de luptă, dintr-o parte în alta a țării, pe drumul de fier, mai sigur decât drumurile rutiere.

 

Le urăm succes militarilor în misiunile lor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here