GALERIE FOTO: Baschet, Liga Națională – Play-out-ul nu se mai dispută!

0
109

 

  • Juniorii din echipa de Ligă Națională a CSM Focșani 2007 continuă cu turneul final al Campionatului Național U 18

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a hotărât, în ședința din 29 aprilie, între alte măsuri importante pentru activitatea competițională din sezonul 2020-2021 și că play-out-ul în care urma să fie angajate echipele de pe locurile 9-14 ale clasamentului la finalul returului să nu mai aibă loc. A fost dat curs, astfel, propunerilor formulate de conducerile echipelor în cauză care au considerat că ply-out-ul nu ar fi adus nimic nou în configurația clasamentului, însă ar fi prelungit fără vreun folos o competiție desfășurată în dificilele condiții legate de pandemie. Inclusiv cheltuieli în plus – pentru transport, cazare, teste. Poate și pentru plata unor contracte ale unor jucători străini care, astfel eliberați de obligații competiționale, pot pleca în țările lor, așa cum se întâmplă cu cei doi jucători americani de la Focșani, Jimmie Lee Taylor III și Robert Alan Sampson. Ambii au făcut parte dintr-o echipă frumoasă a CSM 2007 care – din aceeași cauză a pandemiei –  nu a putut fi văzută la lucru de focșănenii iubitori de baschet în Sala Polivalentă, ci doar în transmisiile de la televiziuni ori online, pe youtube, pe canalul FRB TV.

În sezonul 2020-2021, pentru CSM 2007 au jucat Jimmie Lee Taylor III, Cătălin Petrișor, Miloș Krivokapic, Denis Miron, Milos Pesic, Robert Alan Sampson, David Antonescu, Alexandru Bratosin, Lucian Țibîrnă, Dorde Simeunovic, Nicolae Marin Ciucă, Alexandru Duță, Rareș Cristea, Dragoș Cristea. În primul turneu al campionatului, pentru Focșani a evoluat și unul dintre cei mai buni străini care au jucat baschet în campionatul românesc, americanul Randal Falker, care a avut un contract cu clauză specială ce-i permitea să plece în situația în care ar fi găsit un angajament mai profitabil. În decembrie s-a întors în SUA.

Din grupul de baschetbaliști care au reprezentat Focșaniul în campionatul 2020-2021, Miloș Pesic, venit la echipă o dată cu al doilea turneu, a fost al treilea marcator din Liga Națională, cu o medie de 16.87 puncte de meci, iar Jimmie Lee Taylor III a fost al doilea ca număr de puncte înscrise într-u joc – 31.Al șaselea, cu 29 de puncte este Miloș Pesic. CSM 2007 a avut un campionat în care a bătut valoroasele echipe ale Craiovei și Galațiului și a avut dispute foarte echilibrate cu Dinamo București, Steaua București, CS SCM Timișoara.

Infuzie de tinerețe cu profit dublu!

Cu totul remarcabilă a fost maniera în care antrenorii Petruț Mihai și Florin Munteanu au integrat în lotul seniorilor masivul grup de juniori care câștigaseră în septembrie 2020 titlul de campioni ai României la U 18 – Denis Miron, David Antonescu, Alexandru Bratosin, Alexandru Duță, Rareș Cristea, Dragoș Cristea, Theodor Crăciun. Toți au prins minute jucate în Ligă, au și punctat, iar David Antonescu, internațional U 16 al României, a produs o impresie puternică prin maturitate în joc, număr de puncte înscrise de recuperări, de timp în teren. David Antonescu a fost opțiunea principală a profesorului Petruț Mihai pentru postul sub 23 de ani, evoluând în practic, toate meciurile, indiferent de valoarea adversarei.

Experiența acumulată de juniori în competiția seniorilor fost foarte importantă pentru aceștia în Campionatul Național U 18,. în care focșănenii au parcurs cele trei tururi de calificare cu doar în înfrângere. Și s-au calificat pentru a doua oară în turneul final. În ultima fază a competiției, baschetbaliștii juniori ai Focșaniului vor face parte dintr-o grupă cu, probabil, cele mai puternice grupări U 18 din România – LPS Bihorul CSM Oradea și ACS U-BT Cluj-Napoca. Ambele, fără înfrângere în actualul campionat. A patra formație din grupă este ACS BC Lions Craiova. În turneul final care va fi, probabil, la Oradea. CSM 2007 LPS Focșani va întâlni la 19 mai, pe LPS Bihorul CSM Oradea, la 20 mai, pe ACS U-BT Cluj-Napoca și la 21 mai, pe ACS BC Lions Craiova. Actuala echipă U 18 a Focșaniului – cu o excepție – Theodor Crăciun, care va termina liceul, va continua în aceeași formulă în viitorul campionat U 20 din România!      

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here