Polițiștii vrânceni au intervenit la peste 200 de evenimente, în perioada sărbătorilor pascale

0
123

 

ACTIVITĂŢI DE VERIFICARE DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII VRÂNCENI CU OCAZIA SĂRBĂTORILOR PASCALE

              În perioada 30 aprilie – 2 mai a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, au desfășurat, în sistem integrat, acțiuni pe raza întregului județ.

 În contextul sărbătorilor religioase din aceste zile, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea au fost dispuse măsuri suplimentare de ordine şi siguranţă publică, în special în zonele aglomerate şi în zonele lăcaşurilor de cult.

În acest sens, s-a acționat zilnic pentru impunerea respectării normelor instituite pe perioada stării de alertă, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale, pentru a fluidiza traficul rutier și a evita formarea de aglomerări de persoane, precum și pentru a se asigura că se respectă măsurile sanitare de prevenție.

De asemenea, poliţiştii au desfăşurat activităţi de prevenire şi verificare în zonele aglomerate, respectiv centre comerciale, piețe, zone organizate pentru vânzarea produselor tradiționale, mijloace de transport în comun, dar și pe terase, pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul pandemiei de Covid 19 şi pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale.

Astfel, zilnic, peste 200 de polițiști au fost la datorie, pe raza întregului județ. Aceştia au intervenit la peste 200 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

În urma activităților desfăşurate, au fost constatate 65 de infracțiuni, dintre care 27 contra persoanei, 16 contra patrimoniului și 18 la regimul rutier.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 746 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 134 684 lei. Totodată, polițiștii au reținut 44 permise de conducere și retras 12 certificate de înmatriculare.

Comunicat IPJ Vrancea, 4 mai 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here