FOTO! Dirijorul Coralei Ortodoxe a Catedralei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Focșani, hirotonit diacon

0
1771

În a doua zi a praznicului Învierii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Parohiei „Sfântul Nicolae” – Umbră din municipiul Focșani, împreună cu un sobor de patru preoți și doi diaconi. În cadrul slujbei, Ierarhul a oficiat o hirotonie întru diacon, iar la final a rostit un cuvânt de învățătură.

Sfânta Liturghie din ziua de Luni a Săptămânii Luminate a fost săvârșită după rânduiala din Duminica Învierii. Cântările liturgice au fost interpretate de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

În predica adresată credincioșilor, Chiriarhul Buzăului și Vrancei a explicat că, prin Învierea Sa din morți, Mântuitorul Iisus Hristos ne-a încredințat că viața noastră nu se sfârșește odată cu moartea, ci continuă în veșnicie.

Viața omului are o dublă dimensiune: una văzută, pământească și trecătoare, iar cealaltă, nevăzută, spirituală și veșnică. Totuși, viața veșnică poate fi pregustată chiar în timpul viețuirii pământești, deoarece ea nu se confundă doar cu viața de după moarte, ci înseamnă trăirea comuniunii cu Dumnezeu Cel veșnic viu, aici, în Biserica luptătoare de pe pământ, prin împărtășirea cu Trupul și Sângele lui Hristos. Despre existența vieții veșnice ne-a încredințat Însuși Mântuitorul, prin slăvita Sa Înviere; El S-a făcut pârga sau începătura tuturor celor care vor învia la sfârșitul istoriei, dându-ne certitudinea că vom trăi veșnic, împreună cu El, în Împărăția cerurilor, după ce vom fi trecut pragul morții biologice. Încât este bine să nu ne îndoim nicio clipă de acest adevăr fundamental, chiar dacă unii încearcă, prin diverse idei filosofice, materialiste și chiar religioase, să ne zdruncine credința noastră mântuitoare. Să nu uităm că Hristos Domnul a nimicit moartea tocmai cu moartea Sa jertfelnică de pe Crucea Golgotei și ne-a încredințat că vocația omului este de a intra în veșnicie, nu în neființă. Și, dacă ne gândim cu onestitate la rostul viețuirii noastre pe pământ, un alt răspuns la cea mai chinuitoare întrebare a omului dintotdeauna: ce se va întâmpla cu noi după moartea fizică?, nu vom găsi decât pe cel dat de Mântuitorul Hristos, și anume că omul își va continua existența și dincolo de moartea biologică. Însă, pentru avea parte de lumina, bucuria și fericirea vieții veșnice, se impune ca, aici, pe pământ, să valorificăm cu înțelepciune timpul dăruit de Dumnezeu, împodobindu-ne viața cu virtuțile creștine și luminând viața semenilor noștri cu faptele noastre cele bune”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințiul Părinte Arhiepiscop Ciprian l-a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul Ioan Drilia, dirijorul Coralei Ortodoxe a Catedralei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here