ULTIMA ORĂ! Elevii din Focșani încep mâine școala în scenariul 2. Situația pe fiecare localitate și unitate de învățământ din Vrancea

0
6328

Mâine, 5 mai 2021, elevii din județul Vrancea revin la cursuri, cu excepția elevilor din anii terminali (clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a), care sunt în vacanță până în data de 7 mai 2021.

 Conform Ordinului Ministerului Educației nr. 3755/29.04.2021 și Ministerului Sănătății nr. 560/29.04.2021 pentru modificare și completarea Ordinului nr. 3235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, se modifică scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenței cumulate la nivelul localităților, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, după cum urmează:

– Scenariul 1 – participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ, cu respectarea tuturor normelor de protecție, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori;

Scenariul 2participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, participarea zilnică, în sistem on line, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

Este permisă organizarea orelor remediale, cu prezența fizică, în unitățile de învățământ, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină, sub condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, respectiv, distanțare corectă, aerisirea frecventă a spațiilor, respectarea normelor de igienă și  purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Este permisă participarea preșcolarilor/elevilor din învățământul special, cu prezența fizică, la nivelul tuturor grupelor/claselor, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este declarată starea de carantină, sub condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, rsepectiv, distanțare adecvată, respectarea normelor de igienă și asigurarea ventilării regulate a spațiilor.

Personalul didactic, nedidactic și personalul didactic auxiliar implicat în procesul de învățământ are obligația să poarte mască în permanență în cancelarie, în timpul deplasării în incinta unității de învățământ și în timpul pauzelor atât în interior, cât și în exterior, precum și în sălile de clasă, cu excepția situațiilor în care procesul specific de predare/învățare/recuperare impune un contact vizual complet, caz în care vor folosi viziere și vor evita în permanență contactul față în față cu copiii la o distanță mai mică de 2 m.

În perioada 5 mai – 25 iunie 2021 vor veni la școală toți elevii din clasele pregătitoare, I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a. În aceeași perioadă, 5 mai – 25 iunie 2021, vin la grădiniță toți copiii din învățământul preșcolar.

Elevii de clasa a VIII-a revin la școală pe 10 mai și fac cursuri cu prezență fizică până pe 11 iunie 2021.

Elevii de clasa a XII-a/a XIII-a revin la școală pe 10 mai și fac cursuri cu prezență fizică până pe 4 iunie 2021.

În anexa atașată prezentului comunicat de presă sunt prezentate scenariile propuse/avizate pentru desfășurarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Vrancea pentru săptămâna 5 – 7 mai 2021.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vrancea asigură elevii, părinții și cadrele didactice că unitățile de învățământ din județul Vrancea depun toate eforturile pentru desfășurarea activităților educaționale în condiții de maximă siguranță sanitară.

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL,

prof. Gabriela Daniela MARCHITAN

Lista scenariilor după care vor funcționa toate unitațile de învățământ din Vrancea se poate citi AICI

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here