FOTO! Incendiul care a ars din temelii biserica de la Bârsești, în Vinerea Mare, a fost provocat de un scurtcircuit. Evanghelia a rămas neatinsă de foc

0
5233

Ieri după amiază, în Vinerea Mare, un incendiu devastator a cuprins biserca din satul Topești, comuna Bârsești.

34 de pompieri militari au intervenit pentru a stinge focul, acționând cu 5 autospeciale de stingere şi 1 ambulanță SMURD din cadrul Stației de Pompieri Vidra, 2 autospeciale de stingere și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, din cadrul Detașamentului de Pompieri Focşani, dar și 1 autospecială de stingere din cadrul SVSU Tulnici.

Aseară, în jurul orei 20.30, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea a anunțat că „incendiul a fost lichidat, cauza probabilă fiind scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. Biserica și bunurile aflate în aceasta au ars în totalitate”, a mai anunțat ISU Vrancea, în comunicat.

 

foto: ISU Vrancea

„Credința adevărată crede incredibilul, vede invizibilul și poate imposibilul”

„Pompierii care au participat la intervenția de stingere a incendiului izbucnit ieri la biserica din satul Topești, comuna Bârsești au avut parte de o minune! Deși flăcările au distrus în totalitate biserica și bunurile aflate în interior, în mod miraculos, salvatorii au recuperat din scrum Evanghelia intactă”, au anunțat astăzi pompierii vrânceni, într-o postare pe facebook.

Imaginile cu Evanghelia rămasă intactă după incendiu au fost publicate și pe grupul Români din Vrancea Oficial, unde au stârnit un val uriaș de comentarii. Pompierii și localnicii, prezenți printre resturile carbonizate din ceea ce era, în urmă cu câteva ore, biserca din Topești, au descoperit Evanghelia intactă, neatinsă de flăcări.  Oamenii cred că o astfel de nenorocire abătută asupra lor tocmai în Vinerea Mare din săptămâna patimilor, dar și faptul că Sfânta Evanghelie nu a fost mistuită de foc, sunt semne divine. Multe dintre mesajele postate mai spun și că enoriașii se vor uni și vor ridica o nouă bisercă în Topești.

sursă foto: Ionel Dumitru – Români din Vrancea Oficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here