FOTO: Handbal, Liga Națională – Filip Marjanovic, de la CSM Focșani 2007, al patrulea străin care confirmă în campionatul actual, într-un top 5 făcut de Prosport!

0
200

Cotidianul Prosport publică în ediția sa din 26 aprilie o analiză a evoluției jucătorilor străini transferați în vara trecută la echipe din handbalul românesc. Prosport a făcut, pe baza analizei, un top al primilor cinci asftel de handbaliști care au și confirmat așteptările. Al patrulea în top este extrema stângă a CSM Focșani 2007, Filip Marjanovic, căreia publicația națională de sport îi face următoarea prezentare: ”Extema stângă și-a păstrat cifrele și procentajele de la Poli Timișoara. A fost o mână sigură la 7 metri și a marcat multe goluri din unghiuri mici. Pentru CSM Focșani a fost un real câștig, pentru că a reușit să aducă un jucător care a marcat constant 5-7 goluri per joc. Filip Marjanovic are un aport considerabil la ascensiunea clubului până pe locul 6, cea mai bună clasare din istoria participărilor în Liga Zimbrilor”. Ceilalți remarcați de Prosport sunt Vitaly Komogorov – HC Dobrogea Sud, Raul Nantes Campos și Marko Davidovic – CSM București și, al cincilea, Sergio Barros – Poli Timișoara.

          Filip Marjanovic a semnat pentru doi ani, la sfîrșitul lui mai 2020, cu CSM Focșani 2007, venind de la Politehnica Timișoara pentru care jucase 4 campionate după ce în Serbia evoluase pentru RK Metaloplastika Zorka Keramika și Vojvodina. A jucat în Challenge Cup, Cupa EHF și Liga Campionilor și în echipa națională a Serbiei pentru care a marcat 17 goluri în 23 de partide. Pentru cine îl cunoaște mai îndeaproape pe Filip Marjanovic faptul că acesta a evoluat și pentru CSM 2007 la același nivel înalt ca și la Timișoara nu este nici o surpriză. Filip este și la Focșani același handbalist de mare valoare, excelent și agreabil coleg și om de echipă, marcator redutabil și apărător, care a contribuit, cu siguranță, în mod consistent, la saltul valoric al CSM 2007 și în urcarea sa în clasament, în mod consolidat, pe o poziție pe care nu a mai fost până acum. Așa cum au contribuit și ceilalți doi jucători nou veniți la Focșani – și în handbalul românesc, Roman Makrishin și Goran Krstevski, care mai au, însă până la acomodarea deplină cu rigorile unui campionat nou pentru ei. Filip a confirmat ca jucător în Liga Națională, dar a confirmat și faptul că omul care l-a transferat, Viorel Ciubotaru, directorul CSM Focșani 2007 – după consultări cu antrenorul Dalibor Cutura – are ochi pentru jucătorii de foarte bună calitate și este un excelent constructor de echipă. În categoria transferului lui Filip Marjanovic intră și cele ale lui Ilija Sladic și Shota Tevzadze, acum plecați din România, dar și a conducătorului de joc Sașa Marijanac, handbalist care trăiește la Focșani una dintre perioadele sale foarte bune ca jucător. Despre jucătorii români – focșăneni sau nu, dar de nivelul unei echipe de locul 6 în Liga Națională, unii și de echipă națională, într-un număr viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here