Ediția: Sâmbătă 21 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Sâmbătă 21 Decembrie 2024. Nr 6784

GALERIE FOTO: Erasmus+ merge mai departe la Şcoala Gimnazială “Nicolae Iorga”

Şcoala Gimnazială “Nicolae Iorga” din Focşani a participat ȋn săptămȃna 19-23 aprilie 2021 la o mobilitate virtuală în cadrul proiectului de parteneriat de schimb interşcolar Erasmus+ “Different Colours of Us” (2019-2021), acţiunea cheie KA229. Activitățile au fost găzduite de şcoala parteneră Collège Charles Lemaître din oraşul Les Monts d’Aunay, din Franța. Au participat reprezentanți ai tuturor şcolilor partenere: Pärnu Waldorfkool din Pärnu Linn, Estonia, Kenan Cetinel Ortaokulu din Adana, Turcia, două școli din Marea Britanie – The Abbey School din Faversham și Hexham Priory School din Hexham, precum şi 93 de elevi şi cadre didactice de la Şcoala Gimnazială “Nicolae Iorga” din Focşani.

Deşi planificată inițial ca mobilitate fizică, activitatea s-a desfăşurat online, pe platforma BigBlueButton, din cauza epidemiei de Covid-19, ce a impus restricții de călătorie ȋn ȋntreg spațiul Uniunii Europene. Tema mobilităţii a fost “Different Colours of Photography and Digital Art”, fiind centrată pe educaţia digitală prin fotografie, editare digitală şi postprocesare.

Activitățile au inclus ateliere de recunoaştere de imagini, de explorare şi exprimare a emoțiilor, de recreare a unor opere de artă consacrate cu ajutorul obiectelor din casă, de realizare de albume foto şi prezentări audio-video ale oraşului, şcolii şi țării. Numărul mare de participanți din partea Şcolii Gimnaziale “Nicolae Iorga” a dus la un număr direct proporțional de materiale audio-video realizate de elevii noştri: sute de fotografii şi colaje şi peste 100 de filmulețe.

Elevii au ȋnvățat să ajusteze imaginile, să editeze filmulețele, să adauge elementele de identificare a proiectului şi să-şi prezinte creațiile, dezvoltȃndu-şi astfel creativitatea, stima de sine, gândirea critică, asumându-și responsabilitatea și munca în echipă prin luarea deciziilor și găsirea soluțiilor.

De asemenea, elevii au particpat la jocuri interactive de cunoaştere a participanților şi de descoperire a intereselor comune, au făcut un tur virtual al şcolilor partenere şi au asistat la prezentările oraşelor şi țărilor implicate ȋn proiect. Participanții au fost astfel ȋncurajați să ȋşi  dezvolte gȃndirea critică, comunicarea ȋn limba engleză, abilitățile inter şi intrapersonale, precum şi să fie deschiși la participarea la alte proiecte europene viitoare.

“Ȋn ciuda tuturor adversităților ȋn vremuri de pandemie, Erasmus+ merge mai departe ȋn Şcoala “Nicolae Iorga” şi ne ambiționăm să facem fiecare activitate memorabilă, indiferent de condițiile ȋn care se desfăşoară. Le mulțumesc pentru sprijin şi implicare colegilor mei din şcoală şi copiilor de la clasele a V-a B, a VI-a A, a VI-a B, a VI-a C, a VII-a A şi a VII-a C. M-am bucurat să văd entuziasm şi inițiativă ȋn tot ce a implicat această mobilitate virtuală” a declarat coordonatoarea proiectului, profesoara Nicoleta Dănilă.

Din impresiile copiilor participanți:

“Săptămâna aceasta a fost minunată! M-am distrat foarte mult! Aș repeta experiența oricând!” (Sava-Răducă Ioana, clasa a V-a B)

“A fost o activitate deosebit de interesantă deoarece am avut ocazia să interacționez cu copii din alte țări și am învățat lucruri noi. Am descoperit că fotografiile nu sunt doar nişte amintiri, ci și o modalitate de exprimare.” (Voinea Narcis Octavian, clasa a V-a B)

“Această activitate a fost una dintre cele mai interesante. Am avut şansa de a descoperi mai multe țări şi stilul de viață al altor copii de vȃrsta mea din alte țări. Cel mai important lucru pentru mine a fost că mi-am făcut noi prieteni.” (Grigoriu Amalia, clasa a V-a B)

“Activitățile din săptămâna aceasta au fost frumoase, educative și distractive. A fost o experiență unică și abia aștept să mai iau parte la alte proiecte Erasmus+!” (Diaconu Raul, clasa a VI-a B)

“Activitățile de săptămâna aceasta au fost foarte distractive. Am învățat lucruri noi, precum să am curaj să comunic ȋn limba engleză şi să privesc părțile bune ale țării mele.” (Călcȃi Delia Andreea, clasa a VI-a B)

“Activitățile de săptămâna aceasta au fost foarte frumoase, chiar mă bucur că am participat. Această experiență frumoasă va rămâne de neuitat. M-a ajutat sa trec peste timiditatea mea şi să văd altfel lucrurile. Sper să mai am oportunitatea de a mai participa.” (Alixăndrescu Roberta, clasa a VI-a B)

Aceste zile pentru mine au fost foarte frumoase. A fost pentru prima dată cȃnd am participat la o activitate cu copii din alte țări. Ȋn fiecare zi am avut „teme” distractive, cum ar fi poze cu emoțiile noastre, cu oraşul nostru, 1 Culoare şi 20 de Poze (1 Colour, 20 Pictures). Am văzut cum sunt şi elevii din Franța, Estonia, Turcia şi Anglia. Cu siguranță voi participa şi data viitoare!” (Avrămescu Alexia, clasa a VI-a B)

“Mi s-au părut niște activități foarte interesante și interactive! Mă bucur că am avut ocazia să întâlnesc atȃt copii, cȃt și profesori din alte țări. Nu cred ca aş fi avut altă ocazie dacă nu aş fi participat ȋn acest proiect.” (Puică Andreea, clasa a VI-a C)

“Cu ocazia acestui proiect am putut vedea imagini si filmulețe din alte țări care m-au impresionat! Am fost foarte încântată si mi-aș dori să se mai facă astfel de proiecte ȋn şcoala noastră! Mulțumesc tuturor profesorilor pentru implicarea în acest proiect minunat!” (Stanciu Denisa, clasa a VII-a A)

“Deși proiectul Erasmus+ s-a prelungit din cauza pandemiei și nu putem merge în celelalte țări partenere, faptul că am reușit să vorbim cu restul membrilor și să facem diverse activități a contat foare mult. În acest fel am reușit să ne cunoaștem mai bine și ȋn același timp să menținem legătura, pentru ca proiectul să meargă mai departe. Am fost foarte încântată că am putut participa și le transmit multe mulțumiri gazdelor din Franța.” (Ioniță Maria, clasa a VII-a A)

“Activitățile la care am participat săptămȃna aceasta au fost distractive, interesante şi educative. Am avut ocazia să cunoaştem copii din alte țări, obiceiurile lor, ce le place să facă şi oraşele ȋn care locuiesc, pe care mi-aş dori să le vizitez ȋntr-o bună zi!” (Condrea Adrian, clasa a VII-a A)

Activitățile de săptămȃna aceasta au fost foarte interesante deoarece ne-au permis să descoperim celelate țări partenere din proiect ȋntr-un mod interactiv şi distractiv totodată. Acest proiect ne-a permis şi să fim “ambasadorii” țării noastre  şi să o prezentăm ȋntr-un mod inedit, lucru care a făcut ca ceilalți participanți să aprecieze Romȃnia laudativ.” (Şerban Robert, clasa a VII-a A)

“Activitățile de săptămȃna aceasta din cadrul proiectului Erasmus+ „Different Colours of Us” au fost foarte distractive şi interactive. Prin intermediul acestora, am aflat mai multe informatii despre oraşele şi şcolile din țările participante şi despre stilul lor de viață. Mă bucur că am participat la aceste activități online şi aştept cu nerăbdare să văd ce ne va mai dezvălui acest proiect minunat!” (Mihai David-Andrei, clasa a VII-a A)

“Ȋn opinia mea aceste activități au fost interesante şi educative ȋn principal pentru că am avut ocazia să vorbim ȋn limba engleză cu copii şi profesori de alte naționalități! Mă bucur că am avut norocul de a participa şi a afla lucruri interesante despre alte locuri și obiceiuri!” (Moțoc Mihaela, clasa a VII-a A)

“Activitățile din cadrul proiectului Erasmus+ au fost interesante, distractive și educative. Am aflat de locuri noi foarte frumoase şi am făcut cunoştință cu nişte copii si profesori extraordinari.” (Dulcescu Medeea, clasa a VII-a A)

“Consider că toată această mobilitate m-a ajutat în a-mi extinde orizonturile creativității și cunoașterii. Am avut oportunitatea de a descoperi stilul de viață al mai multor țări ce m-a surprins și inspirat. Cu certitudine mi-ar plăcea să particip la multe astfel de activități interculturale şi pe viitor!” (Grigoriu Alexia Maria, clasa a VII-a C)

“Mă bucur că am făcut parte din acest proiect. A fost o experiență unică să văd cum şi alți copii din străinătate abordează problemele zilnice, să le cunosc obiceiurile şi să ȋnvăț cȃte puțin de la fiecare.” (Vȋrlan Andrei Cristian, clasa a VII-a C)

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?