Carmangeria La Bunelu a deschis primele magazine din Panciu și Focșani, unde clienții pot descoperi preparatele din carne realizate după rețete și metode tradiționale românești. Sâmbătă a fost deschis magazinul propriu din Panciu, iar duminică a avut loc deschiderea magazinului de la Focșani, amplasat pe Bulevardul Unirii, lângă supermarket Profi. Planurile pentru viitor includ deschiderea unui magazin în București și realizarea unui circuit de 10-15 magazine în care să fie distribuite produsele din Panciu.
Carmangeria La Bunelu din Panciu îmbină cele mai noi tehnologii din industria alimentară cu savoarea rețetelor tradiționale românești pentru a crea produse 100% naturale. Investiția în carmangerie se ridică la un milion de euro, fonduri proprii ale celor doi asociați implicați în această afacere.
Carmangeria La Bunelu realizează produse din carne de porc, de vită și de oaie cu cele mai noi tehnologii din industria alimentară, din care unele sunt unicat în România. În oferta Carmangeriei La Bunelu se află 14 produse după rețete tradiționale, printre care mușchiuleț, rulade, ceafă afumată, cotlete afumate, scăriță, fleică, ciolane. Nu lipsesc pastramele, micii, concepuți după rețete speciale, pentru toate gusturile.
Calitatea produselor a fost remarcată, duminică, de clienții care au trecut pragul magazinului din Focșani și au degustat din produsele de carne. „Sunt produse foarte bune și la prețuri accesibile”, a fost mesajul cumpărătorilor focșăneni.
Rețetele sunt elaborate în colaborare cu specialiști de la Institutul de Cercetare în Chimie Alimentară de la Galați. Calitatea produselor este confirmată de tehnologiile folosite la prepararea cărnii. Acestea permit ca în rețete să fie utilizate doar sare și condimente specifice gastronomiei românești. O noutate pentru fabricile din țară este folosirea unui cuptor pentru deshidratarea cărnii, dar și a unei saline cu sare din Cehia. Cuptorul pentru deshidratarea cărnii este utilizat pentru carnea de porc, vită și oaie. Procedura este nouă în România și contribuie la păstrarea calităților cărnii fără să fie necesară folosirea de conservanți alimentari.
O tehnologie unicat în România estre salina unde se face maturarea produselor folosind o sare din Cehia, utilizată și la producerea renumitelor preparatelor din carne italiene. Este sare specială pentru maturare, netratată, expertizată, nu are un gram de iod. Produsele sunt așezate pe rafturi de lemn, deasupra bulgărilor de sare. „Suntem singurii din România care avem o salină unde maturăm produsele din carne. Aici realizăm o gamă de produse speciale precum mușchiuleți italieni. Sarea este stropită cu diferite condimente, cu vin, și intră în produs. Încercăm să facem maturare de la o lună la trei luni de zile. Când ajunge la maturare maximă, produsul rezistă și 24 de luni deoarece, practic, extragem toată apa din el”, ne-a spus managerul Cristi Sandu. Produsele sunt afumate în cuptoare speciale, cu lemn de fag sau de cireș. Sunt afumători construite din cărămidă și șamotate, unde este monitorizată atât temperatura din cameră dar și cea din produse. Sunt afumători tradiționale dar cu cea mai nouă tehnologie. Datorită tehnologiei folosite, producătorul păncean poate obține aceeași calitate a produselor preparate. După afumare, produsele intră într-o cameră de zvântare, unde sunt odihnite. Aici se extrage surplusul de fum și sunt răcite.
Magazinul care prepară carnea pentru fripturi
Carmangeria La Bunelu vrea să fie recunoscută și prin oferta generoasă de cărnuri pregătite pentru fripturi. Cu ajutorul unor mașini speciale de frăgezit carnea, a sosurilor gata preparate, La Bunelu oferă soluția potrivită pentru cei care vor să facă o friptură la grătar, dar nu prea se pricep la asta, iar la final obțin o carne prea uscată, tare sau arsă. Alături de carnea pregătită special pentru friptură, pe pagina de internet a carmangeriei va fi o rubrică dedicată educației gastronomice unde chefi cunoscuți în România vor arăta cum trebuie preparată carnea și care sunt secretele celor mai bune fripturi la grătar. „Vrem să ne identificăm ca magazinul care îți prepară carnea pentru fripturi. Mulți dintre noi nu știm ce înseamnă să prepari o friptură la grătar. Noi, La Bunelu facem un sos special, avem mașini speciale pentru frăgezit carnea. Vor fi patru, cinci gusturi, piperat, picant de unde cumpărătorul va putea alege”, a explicat managerul carmangeriei.
Din oferta La Bunelu nu lipsesc pastramele și micii. La Bunelu oferă trei sortimente de mici după rețete create împreună cu Institutul de Cercetare în Chimie Alimentară de la Galați. Sunt micii Bunelu, micii Măcelărești și cei Haiducești, sortimente create pentru a satisface gusturile tuturor consumatorilor. La carmangerie sunt produse specifice zonei, precum cârnați păncenești, proaspeți sau afumați. „Vrem să ne extindem în toată țara și vrem să facem cunoscut orașul Panciu”, adăugat Cristi Sandu.
Carmangerie cu produse autentic românești
Ideea brandului La Bunelu vinde din istoria familiei, de la bunicul care avea o carmangerie mică la Bordeasca. Acesta creștea animale și făcea diferite produse din carne. În prezent, carmangeria La Bunelu înseamnă un producător de preparate din carne după rețete și metode tradiționale românești. „Este o carmangerie tradițional românească. Noi suntem o fabrică destul de mică, nu producem cantități foarte mari. Am vrut să oferim produse tradiționale, iar clienții să se simtă ca acasă atunci când vin la noi. Vrem să oferim ceva diferit față de ceilalți producători. Sunt produse autentic românești, sunt 100% naturale. Avem rețete proprii, rețete adunate de la străbuni. Pentru viitor, planul este să mergem mai departe, să dezvoltăm un brand «Porcul de la țară» prin care să ajutăm țăranii să crească porcii la țară și, prin intermediul nostru, să îi poată vinde. Pentru anul viitor vrem să achiziționăm un abator mobil, unde vom face sacrificarea animalelor, iar carnea o vom procesa în carmangeria noastră. Pentru viitor vreau să facem o nouă fabrică unde vom procesa pui, rață. Vrem să readucem porcul de la țară în magazinele românești. Din păcate, acum mâncăm porc din Spania, din Germania, porc congelat, care are cu totul alt gust”, ne-a spus managerul Cristi Sandu.