VIDEO și GALERIE FOTO: Carmangeria La Bunelu, inaugurată ieri la Panciu – tehnologii unice pentru rețete tradiționale

0
4080

Carmangeria La Bunelu din Panciu îmbină cele mai noi tehnologii din industria alimentară cu savoarea rețetelor tradiționale românești pentru a crea produse 100% naturale. Inaugurarea oficială a avut loc joi, în prezența acționarilor firmei, a primarului Neculai Mărăscu și a mai multor oameni de afaceri din județ. Investiția în carmangerie se ridică la un milion de euro, fonduri proprii ale celor doi asociați implicați în această afacere. După inaugurarea carmangeriei urmează deschiderea primelor două magazine, sâmbătă la Panciu și duminică la Focșani, iar în următoarele luni a magazinului din București. Pentru viitor se dorește realizarea unui circuit de 10-15 magazine în care să fie distribuite produsele din Panciu.

Carmangeria La Bunelu realizează produse cu cele mai noi tehnologii din industria alimentară, unele unicat în România. Rețetele sunt elaborate în colaborare cu specialiști de la Institutul de Cercetare în Chimie Alimentară de la Galați. Calitatea produselor este confirmată de tehnologiile folosite la prepararea cărnii. O noutate este folosirea unui cuptor pentru deshidratarea cărnii, dar și a unei saline cu sare din Cehia. Este o salină unică în România unde se face maturarea produselor folosind o sare din Cehia, folosită și la producerea renumitelor preparatelor din carne italiene. Produsele sunt afumate în cuptoare speciale, cu lemn de fag sau de cireș. Prin tehnologia folosită este monitorizată electronic atât temperatura din cuptoare cât și de la produsele aflate în interior.

În oferta Carmangeriei La Bunelu se află 14 produse după rețete tradiționale, printre care se află mai multe tipuri de mușchiuleț, rulade, ceafă afumată, cotlete afumate. Urmează în ofertă și pastrame, mici, concepuți după rețete speciale.

Managerul Cristi Sandu ne-a spus că ideea brandului La Bunelu începe de la bunicul său din Bordeasca. Acesta creștea animale, avea o carmangerie mică, făcea diferite produse din carne. Este o carmangerie tradițional românească. Noi suntem o fabrică destul de mică, nu producem cantități foarte mari. Am vrut să oferim produse tradiționale, iar clienții să se simtă ca acasă atunci când vin la noi. Vrem să oferim ceva diferit față de ceilalți producători. Sunt produse autentic românești, sunt 100% naturale. Avem rețete proprii, rețete adunate de la străbuni. Pentru viitor, planul este să mergem mai departe, să dezvoltăm un brand «Porcul de la țară», să ajutăm țăranii să crească porcii la țară și, prin intermediul nostru, să îi poată vinde. Pentru anul viitor vrem să achiziționăm un abator mobil, unde vom face sacrificarea animalelor iar carnea o procesăm în carmangeria noastră. Pentru viitor vreau să facem o nouă fabrică unde vom procesa pui, rață. Vrem să readucem porcul de la țară în magazinele românești. Din păcate, acum mâncăm porc din Spania, din Germania, porc congelat, care are cu totul alt gust, ne-a spus managerul Cristi Sandu.

Investiția în Carmangeria La Bunelu este susținută de autoritățile locale din Panciu. Primarul Nicolai Mărăscu a subliniat că este foarte important că prin această investiție sunt asigurate locuri de muncă pentru oamenii din oraș, ceea ce înseamnă foarte mult în contextul economic actual. Sunt foarte mândru că avem o asemenea investiție, de aproape un milion de euro. Sunt bucuros că avem o asemenea investiție în oraș, că avem 15 persoane angajate din Panciu. Preocuparea noastră este să asigurăm locuri de muncă în oraș”, a spus primarul Nicolai Mărăscu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here