VIDEO! Fata lui Eugen Ciorici, cofondator la o companie de 38 miliarde dolari

0
1279

Focșăneanca Andra Diana Ciorici este unul dintre cei cinci fondatori ai companiei UiPath care s-a listat la New York la o valoare inițială de 28 miliarde dolari. UiPath înseamnă un proiect lansat în România, care s-a dezvoltat într-o companie internațională, cu o valoare, după listare, de 38 miliarde dolari pe Wall Street. Este considerată cea mai valoroasă companie de tehnologie pornită din România, care se listează la bursa de la New York, o inspirație și model pentru antreprenorii din IT din România. UiPath este o companie globală de software care dezvoltă o platformă pentru automatizarea proceselor robotizate (RPA sau RPAAI), foloseşte inteligenţa artificială şi instrumente digitale pentru a ajuta corporaţiile să automatizeze sarcinile de rutină în domenii precum contabilitatea şi resursele umane. Cei cinci fondatori UiPath, sunt Andra Ciorici, Lavinia Cojocaru, Adrian Dorache, Marius Târcă şi Daniel Dines – CEO şi imaginea publică a companiei.
Andra Diana Ciorici este director de produs la UiPath unde a devenit cofondator din februarie 2011. Andra Diana Ciorici este fiica lui Eugen Ciorici, care a ocupat mai multe funcții de conducere în ANAF. Eugen Ciorici a fost șef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea, vicepreședinte ANAF iar în ultimii ani director la Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi și a Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi.

Andra Diana Ciorici a absolvit cursurile Colegiului Național Unirea din Focșani, unde a studiat în perioada 2000-2008. A absolvit Universitatea din București iar din 2011 este unul dintre fondatorii UiPath.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here