„Sărbătoarea Floriilor în siguranță”! Peste 200 de polițiști vrânceni vor fi în stradă în acest week-end

0
243

SĂRBĂTOAREA FLORIILOR ÎN SIGURANŢĂ!

             În acest weekend, peste 200 de polițiști din toate structurile se vor afla în stradă, de Florii, în localităţile urbane şi rurale, în vederea preîntâmpinării producerii oricăror evenimente negative.

Având în vedere sărbătoarea Floriilor, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a suplimentat numărul polițiștilor aflați în teren pentru a preîntâmpina orice situații ce pot afecta liniștea publică.

Astfel, peste 200 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, arme, investigarea criminalităţii economice şi investigaţii criminale dar și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale se vor afla în stradă, în vederea menţinerii climatului corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult, zone aglomerate, pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

În vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor în trafic, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele artere de circulaţie, în zonele şi la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză și a accidentelor, în acest sens fiind amplasate, în trafic, aparate radar.

Alături de colegii noștri de la I.J.J. Vrancea și celelalte instituții cu atribuții în domeniu, vom fi prezenți 24/24 în zonele aglomerate în perioada week-end-ului: centre comerciale, piețe, parcuri.

Recomandăm celor de la volan şi nu numai, să circule cu atenţie, să respecte semnalizarea rutieră şi semnalele poliţiştilor rutieri.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice, să reducă viteza de deplasare în zonele cu circulaţie intensă, să circule cu prudenţă sporită  în momentul când trec pe lângă grupuri de pietoni, să nu oprească autovehiculele în apropierea lăcaşelor de cult şi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră.

Pietonilor le recomandăm să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

Reamintim că purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, deschise sau închise, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie.

Suntem convinși că la această sărbătoare a bucuriei, respectarea măsurilor de protecție sanitară va fi una asumată și conștientizată.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea urează tuturor românilor care poartă nume de flori ,,La mulți ani sănătoși!”

Comunicat IPJ Vrancea din 23 aprilie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here