FOTO! Un bărbat și două femei din Vrancea, cercetați sub control judiciar, în urma perchezițiilor de ieri. Cei trei vindeau tutun prin firme de curierat

0
1050

             Ieri dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Vrancea, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară la domiciliile unor persoane bănuite că se ocupau cu prelucrarea și comercializarea de tutun de fumat, deținut în afara antrepozitului fiscal.

În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste 1 kg. tutun de fumat și  fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2017, cele 3 persoane ar fi livrat personal sau ar fi trimis prin servicii de curierat, către diverse persoane din țară, tutun pentru fumat, în schimbul unor sume de bani, fără ca aceste încasări să fie declarate și fiscalizate.

În acest fel, ar fi fost creat, bugetului de stat, un prejudiciu în valoare de peste 200.000 lei.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate și indisponibilizate materii vegetale cu aspect și miros specific de tutun precum și înscrisuri utile cauzei.

Pe numele celor trei persoane, un bărbat și două femei, au fost emise mandate de aducere, care au fost conduse la sediul I.P.J. Vrancea – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pentru activități procedurale pentru audieri.

Ulterior, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea a dispus față de cei în cauză, măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor în cauză, a prejudiciului cauzat bugetului de stat și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

COMUNICAT IPJ Vrancea, 23 aprilie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here