Bugetul municipiului Adjud va fi supus aprobării în ședința ordinară a Consiliului Local care va avea loc mâine. Bugetul UAT Adjud s-a aflat deja în dezbatere publică. Astfel, bugetul general al Municipiului Adjud iniţial pentru anul 2021 prevede venituri totale de 102.212,05 mii lei şi cheltuieli totale de 109.167,93 mii lei. Veniturile proprii sunt estimate la 46 de milioane de lei, din care secţiunea de funcţionare este de aproape 31 milioane de lei, iar pentru secţiunea de dezvoltare a fost alocată suma de 15,2 milioane lei. Pentru capitolul cheltuieli a fost alocată suma de 51,2 milioane lei, din care pentru secţiunea de funcţionare a fost alocată suma de aproximativ 31 milioane lei, iar pentru secţiunea de dezvoltare a fost alocată suma de 20,4 milioane. De asemenea, pentru susținerea investiţiilor cu finanţare de la bugetul local a fost prevăzută suma de aproximativ 20 de milioane de lei.
Bugetul centralizat al instituţiilor publice cu finanţare integrală din venituri proprii pentru anul 2021 la partea de venituri este de 739 mii lei, iar la partea de cheltuieli suma este aceeași. Bugetul instituţiilor publice cu finanţare integrală din venituri proprii pentru anul 2021 la partea de venituri va fi de 55,2 milioane de lei, din care secţiunea de funcţionare va avea alocată suma de 43 milioane de lei, iar pentru secţiunea de dezvoltare va fi alocată suma de 12, 2 milioane de lei. Totodată, pentru susținerea listei de investiţii cu finanţare integrală sau parţială din venituri proprii şi subvenţii va fi alocată suma de 9,2 milioane de lei.
Primăria Adjud are în derulare mai multe obiective de investiții. Un astfel de proiect este ,,Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în Municipiul Adjud, judeţul Vrancea – Obiective Adjudu Vechi”“. Practic, proiectul are trei obiective principale: 1.Reabilitarea clădirilor școlii, grădiniței și muzeului din Adjudu Vechi; 2. Înființarea unei grădini recreative destinat copiilor, tinerilor și adulților pe terenul din preajma Școlii gimnaziale Adjudu Vechi; 3. Modernizarea străzii Ciocârliei din localitate.
Un alt proiect aflat în derulare este ,,Îmbunătățirea calității vieții populației în Municipiul Adjud, județul Vrancea“. Pe lista investițiilor din acest proiect se află: Școala Gimnazială „Mihail Armencea“ – reconstruirea infrastructurii educaționale pentru educație școlară și Grădinița nr. 1 – reconstruire infrastructură educațională pentru educație timpurie, cu menținerea funcțională și crearea unor spații suplimentare; Clubul Copiilor – reabilitarea clădirii și e terenului pentru realizarea unui Centru Cultural Educativ și Recreativ pentru copii; Sală de Sport (Judo) – construirea unui Centru Recreativ pentru copii; Parcul Municipal, Grădina Salcâmilor, Grădinița Copăcești – reabilitare și modernizare Parc Municipal (infrastructură și spațiu verde), înființarea Grădinilor Salcâmilor și Copăcești prin amenajarea terenului ca grădină publică și loc de recreere; Reabilitare str. Republicii, str. Onești, str. Libertății, Parcare auto str. 1 mai. Str. Republicii.
Pe ordinea de zi a ședinței se mai află și alte proiecte de hotărâre din care amintim aprobarea decontării cheltuielilor pentru naveta la și de la locul de muncă a cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar din învățământul preuniversitar de stat. Plenul Consiliului Local va decide și asupra proiectelor privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivelor de investiții: „Realizare instalație de utilizare gaze naturale pentru obiectivul de investiții Colegiul Național ”Emil Botta”, Municipiul Adjud, județ Vrancea”; „Construire grădiniță cu program normal nr. 2, 4 săli de clasă”; „Modificare instalație de utilizare gaze naturale pentru obiectivul de investiții Grădinița nr. 4 cu program prelungit, Municipiul Adjud, Județul Vrancea”; „Lucrări de recondiționare scări exterioare, montare pervazuri și a balustradelor de protecție pentru clădirea Casa de Cultură ”Tudor Vornicu”, Municipiul Adjud, Județul Vrancea“.