Andrei Ghilea și David Constantinescu, elevi ai Școlii „Ion Basgan‟ Focșani medaliați la Olimpiada de Chimie din acest an

0
2858

Pandemia nu poate sta în calea excelenței. Iar acest lucru l-au demonstrat  elevi, dar și absolvenți ai Școlii Gimnaziale nr. 2 „Ion Basgan‟ Focșani, care au participat la Olimpiada de Chimie 2021. Cu o tradiție de peste 50 de ani, Olimpiada de Chimie oferă șansa celor mai buni elevi din țară să-și dezvolte și mai mult pasiunea față de „una dintre cele mai frumoase științe‟, așa cum spune academicianul Marius Andruh.

Sub coordonarea domnului academician, prof. Marius Andruh, din cadrul Universității București și a doamnei profesor Daniela Bogdan, de la Colegiul Național „Sf. Sava‟, Olimpiada de Chimie 2021 a fost pregătită în cele mai fine detalii. Aproximativ 1.000 de elevi din întreaga țară au participat la această competiție.

          A fost nevoie de multe ore de muncă pentru ca această primă ediție online să fie un succes. La capătul unui efort maxim al tuturor profesorilor din Comisia de organizare se află elevii participanți care se declară mulțumiți de modul de organizare. Concursul a avut două etape care s-au desfășurat pe platforma Moodle, în zilele de 4 aprilie (faza județeană) și 11 aprilie (faza națională). S-a dorit ca Olimpiada de Chimie 2021 să aducă o rază de speranță în acest context prin care trece întreaga omenire și să contribuie la stimularea și dezvoltarea gândirii științifice, a creativității, la aprofundarea Chimiei, la cultivarea și dezvoltarea spiritului de competiție și fair-play‟, a explicat prof. Alina Dima, directorul Școlii Gimnaziale „Ion Basgan‟ Focșani.

Olimpicii de la Școala „Ion Basgan‟ Focșani

An de an, elevii Școlii „Ion Basgan‟ (nr. 2) Focșani au obținut rezultate notabile la olimpiadele și concursurile școlare la care au participat. Anul acesta, Andrei Ghilea și David Constantinescu, doi elevi din clasa a VIII-a A, au obținut medalia de Bronz, respectiv medalia de Argint la Olimpiada de Chimie 2021. Rezultate notabile au obținut și doi foști elevi ai Școlii „Ion Basgan‟ Focșani:  Maria Daria Dima, elevă în clasa a X-a, a obținut Medalie de Aur și s-a calificat în lotul pentru Internațională, iar Răzvan Apreutesei, elev în clasa a XII-a, în urma rezultatelor excelente obținute în trecut la olimpiada națională de Chimie va fi viitor student al Facultății de Medicină.

Să aducem premii importante de la olimpiade și concursuri a devenit o tradiție în Școala Gimnazială «Ion Basgan» din Focșani. În fiecare an, am descoperit elevi cărora le-am transmis din dragostea mea pentru disciplina pe care o predau. Ei au muncit mult, au împletit pasiunea cu efortul și rezultatele nu au întârziat să apară. Mă consider un profesor norocos pentru că absolvenții școlii au continuat să exceleze pe podiumul concursurilor naționale de Chimie. Dima Maria Daria, clasa a X-a Medalie de Aur și calificare în lotul pentru Internațională, Apreutesei Răzvan clasa a XII-a, viitor student al Facultății de Medicină. Rezultatele la Olimpiada de Chimie 2021 au demonstrat că se poate și online. Timpul a fost scurt, dar, datorită seriozității și perseverenței, elevii David Constantinescu și Andrei Ghilea, din clasa a VIII-a A, au demonstrat că pasiunea învinge orice obstacol. Felicitări, dragii mei, pentru cine sunteți!”, a spus prof. dr. Cristina Nedelcu .

Festivitatea de premiere a Olimpiadei de Chimie 2021 a avut loc duminică, 18 aprilie 2021, pe platforma online Zoom. Emoționați, și, totodată încântați de rezultatele obținute, atât Andrei Ghilea, cât și David Constantinescu au vrut să-i mulțumescă în primul rând profesoarei lor de chimie, Cristina Nedelcu.

Ambiția și dorința de a cunoaște cât mai multe lucruri m-au determinat să particip în acest an la olimpiada de Chimie. Deși timpul de pregătire a fost foarte scurt, faptul că am muncit cu drag m-a ajutat să obțin un rezultat bun. Sunt recunoscător că am avut oportunitatea să particip la această olimpiadă și, în același timp, să mă număr printre premianții acestei competiții. Succesul meu, medalia de bronz, s-a datorat atât muncii mele, cât și sprijinului oferit de doamna profesoară Cristina Nedelcu, căreia vreau să îi mulțumesc. Consider că premiul obținut este o promisiune pentru viitorul meu”, consideră Andrei Ghilea.

Colegul său, David Constantinescu, a spus că: „Participarea la acest concurs a fost un test de evaluare a cunoștințelor de chimie, de stăpânire a emoțiilor și a stărilor sufletești. Referitor la subiecte, pot spune ca au fost dificile, dar interesante. Succesul meu este un cumul de factori: profesionalismul și dăruirea doamnei profesoare Cristina Nedelcu și, nu în ultimul rând, perseverența și efortul neîntrerupt”.

Îi felicităm atât pe elevii care ne-au făcut mândri prin rezultatele obținute la Olimpiada de Chimie din 2021, cât și pe profesorii care i-au sprijinit și încurajat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here