GALERIE FOTO: Fostul lider de sindicat Toader Arcalean a trecut la cele veșnice

0
2708

Fostul lider de sindicat al IncomVranco, Toader Arcalean, a trecut săptămâna trecută la cele veșnice, la vârsta de 70 de ani. După ce a luptat cu o boală nemiloasă, Toader Arcalean s-a stins, marțea trecută, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon‟ Focșani. Cunoscut pentru lupta pe care o ducea pentru drepturile sindicaliștilor, Toader Arcalean a fost un om iubit și apreciat de sute de oameni. 

În urmă cu 47 de ani, soțul meu s-a mutat din satul Domnești, Bistrița, în Focșani. S-a născut într-o familie de țărani muncitori și a crescut alături de 7 frați. Suntem de peste 21 de ani împreună. Prima dată când a venit la Incom/Vranco s-a angajat ca muncitor. După aceea a fost gestionarul acestei instituții, ulterior devenind președintele de sindicat,  unde lumea chiar l-a iubit. Organiza diverse greve prin care solicita mărirea salariilor muncitorilor‟, povestește Silica Arcalean, soția lui Toader Arcalean. 

După 21 de ani în care au fost nedespărțiți, văduvei lui Toader Arcalean îi vine greu să vorbească la trecut despre omul care a iubit-o necondiționat. „Împlinise 70 de ani pe 24 februarie. Era fericit și-mi spunea să-l fac bine. Pe 29 decembrie, anul trecut, au început problemele de sănătate. Îl supăra gâtul. Nu i se auzea vocea și-i spuneam să mergem la medic, dar nu a vrut. În momentul în care chiar i-a dispărut vocea, l-am convins. Am fost mereu contra timp. 

Înainte să-l pregătim de operația la gât, a căzut și a făcut un hematom la cap. I s-a inundat creierul cu sânge. L-am operat la cap. Am fost la București la Bagdasar. Nu mai putea să respire și i-am făcut acea traheostomă la gât. Brusc, rezultatele analizelor au ieșit foarte prost. A murit la Focșani, la Pneumologie. S-a dus și n-a mai vrut să vină acasă. Mi-a făcut cu mâna. Mi-a pupat mâinile când m-am dus ultima dată să-l văd. A fost groaznic când m-am dus și mi-au dat geanta cu lucrurile lui. O să trec foarte greu, foarte greu peste această durere‟, a spus, cu vocea tremundu-i, și ochii inundați de lacrimi, Silica Arcalean. 

Soția lui Toader Arcalean a mai spus că soțul său era un cititor fidel al cotidianului Monitorul de Vrancea, păstrând acasă edițiile în care apăreau articolele despre grevele organizate de muncitorii fabricii de confecții al cărui președinte de sindicat a fost. 

Soția, Silica Arcalean și copiii, Marius, Larisa și Andreea regretă moartea fulgerătoare a lui Toader Arcalean, soț, tată și prieten! 

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Toader Arcalean!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here