Focșăneni, suntem buni de plată! Constructorul de la LPS cere penalități din cauza consilierilor PNL-USR-Plus

0
1732

Primăria va plăti din banii focșănenilor penalități de aproape 1900 lei pentru fiecare zi de întârziere pentru facturile restante la lucrările din cadrul proiectului „Lucrări de recondiționare și modernizare terenuri sport ce aparțin Liceului Sportiv și demolare gradene”. S-a ajuns în această situație din cauza consilierilor locali PNL-USR-Plus care nu au votat alocarea de bani pentru continuarea lucrărilor la investiție. Această situație putea fi evitată dacă majoritatea consilierilor PNL-USR-Plus ar fi votat cu gândul la interesele focșănenilor și nu la ordinele șefilor de partid. 

Proiectul de hotărâre privind alocarea de bani pentru continuarea lucrărilor la investițiile din Focșani a fost propus de trei luni de zile pentru aprobarea în ședințele Consiliului Local însă de fiecare dată a fost respins de majoritatea PNL-USR-Plus pe motiv că nu sunt de acord cu folosirea banilor din creditul contractat de municipalitate tocmai pentru investițiile din Focșani. De fapt un tertip pentru a a-și arăta mușchii în fața constructorilor din Focșani. Cu chiu cu vai au fost de acord consilierii locali de la coaliția majoritatară PNL-USR-Plus să aloce bani pentru cofinanțarea proiectelor europene. Chiar și așa, au mai rămas investiții începute de anul trecut și care nu au primit încă fonduri pentru achitarea facturilor restante și continuarea lucrărilor. Justificarea celor din majoritatea PNL-USR-Plus este că vor veni bani de la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru aceste lucrări. Însă când se va întâmpla acest lucru nu știe nimeni. Inițial, în urmă cu o lună de zile, cei de la PNL erau siguri că în următoarea săptămână vor fi alocate fondurile solicitate. Până acum însă nu a venit niciun răspuns de la CNI, iar în curând Primăria Focșani va fi chemată în instanță să achite penalități și daune, de către constructorii care au lucrat dar nu și-au primit niciun ban pentru facturile emise. 

La proiectul de la Liceul cu Program Sportiv este o factură restantă la plată în valoare de 934 mii lei, valoare conform situațiilor de lucrări acceptate de dirigintele de șantier și reprezentanții primăriei. Termenul limită pentru plata facturii este 25 aprilie, dată după care se percep penalități pentru fiecare zi de întârziere. Într-o adresă transmisă Primăriei și retransmisă tuturor consilierilor locali, constructorul arată că, potrivit contractului, fiecare zi de întârziere de la data scadenței facturi duce la penalități de întârziere de 1868 lei. 

Constructorul atrage atenția asupra materialelor depozitate în șantier, care nu pot fi utilizate din cauza lipsei fondurilor necesare și care se vor degrada în timp. Este vorba în primul rând de panourile sandwich, pe domensiuni specifice acestui proiect, care nu pot fi utilizate în altă parte. De asemenea, mai sunt depozitate materiale precum elementele de structură metalică pentru gardul de împrejmuire, lămpile pentru sistemul de iluminat, rigole cu capac pentru sistemul de scurgere, plasă metalică pentru plăcile de beton. „De asemenea, tot în legătură cu aceste panouri, să aveți în vedere faptul că spuma poliuretanică din interiorul acestora se va deteriora din cauza umidității și a soarelui la care acestea sunt expuse. Acestea au fost achiziționate pentru terenul acoperit și vestiar în scopul de a fi montate în cursul lunii ianuarie, însă din cauza temperaturilor negative nu s-a putut trece la montarea acestora și ulterior din cauza sistării lucrărilor comunicate de dvs.”, se arată în adresa transmisă de constructor. 

Sunt materiale specifice, inclusiv fier, armătură, pe dimensiuni stabilite în mod individuale pentru acest șantiere, alte materiale care sunt făcute pe dimensiunile din cadrul acestui proiect și care nu pot fi utilizate în altă parte. În final, constructorul avertizează că, în cazul opririi șantierului, se va adresa instanței de judecată pentru a cere daune interese pentru prejudiciile create. „Vă rugăm să aveți în vedere faptul că prin semnarea contractului încheiat între părți, fiecare dintre noi ne-am asumat drepturi și obligații, sens în care apreciem că în ipoteza în care discutăm despre oprirea șantierului, suntem îndreptățiți la a da eficiență clauzelor contractuale vizând daunele interese cuvenite subscrisei pentru prejudiciile create, cuantificând aici toate aspectele evocate anterior, în principiu”, se arată în adresa transmisă de constructor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here