Consiliul Județean a aprobat înființarea societății Parc Industrial Vrancea SRL

0
465

Consiliul Județean a aprobat înființarea unei societăți comerciale care se va ocupa de buna funcționare și administrare a parcului industrial care va fi realizat în Vrancea. Societatea se va numi Parc Industrial Vrancea SRL iar decizia privind înființarea acesteia a fost luată de plenul Consiliului Județean în ședința ordinară care a avut loc  vineri. 

Societatea va fi condusă de un administrator care va avea un contract de mandat încheiat cu Consiliul Județean Vrancea, prin președintele Cătălin Toma. Contractul de mandat se va încheia pe o perioadă de 4 ani și va avea o serie de atribuții stabilite clar prin contractul de mandat. Capitalul social al noii societăți va fi de 200 de mii de lei. „Trebuie să gândim și să ne mobilizăm pentru a aduce investitori în așa fel încât să avem și locuri de muncă“, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. Organigrama noii societăți prevede că administratorul va avea în subordine 6 angajați – 2 la compartimentul juridic, 2 la compartimentul contabil și 2 la compartimentul tehnic. 

În referatul care însoțește proiectul de hotărâre se arată că încă din anul 2017 s-au inițiat demersuri pentru dezvoltarea unui Parc Industrial în județul Vrancea fiind identificate două suprafețe de teren care ar putea îndeplini condițiile privind înființarea unui parc industrial, pe raza localităților Garoafa și Răstoaca. 

Sediul în care va funcționa societatea se află pe strada Bucegi, nr. 21 unde Consiliul Județean deține un imobil. 

Consiliul Județean Vrancea are în derulare un proiect care vizează înființarea unui parc industrial în comuna Garoafa. Parcul industrial ar urma să funcționeze pe un teren în suprafață de 47,4 hectare situat pe raza comunei Garoafa, cu ieșire la DN 2 E85, situat în proximitatea satului Putna Seacă, teren preluat de Consiliul Județean Vrancea. De reținut că mai există un proiect privind înființarea unui parc industrial cu o suprafață de aproape 51 de hectare situat pe raza comunei Răstoaca, inițiat de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Numai că, din câte se pare, în acest moment s-a renunțat la această locație, actualul președinte al CJ Cătălin Toma considerând că noua locație este mult mai avantajoasă. Nu exclude însă nici posibilitatea realizării a două parcuri industriale în Vrancea, respectiv Garoafa și Răstoaca. Finanțarea ar urma să fie realizată prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here