Răzvan Corneliu Stoenoiu, manager interimar la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni. Unitatea se pregătește să devină spital suport Covid

0
2437

Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni are, începând cu data de 15 martie a.c., un nou manager interimar în persoana lui Răzvan Corneliu Stoenoiu, fiul doctorului Mircea Stoenoiu, fostul șef al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Vrancea. Postul a rămas vacant după ce medicul oncolog Răzvan Costin și-a dat demisia. „Mi-am dat demisia pentru că vreau să fac ceea ce știu, în speță să lucrez pe Oncologie. În timpul mandatului meu, la Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni s-a schimbat toată secția de Radiologie, fiind adusă aparatură nouă, s-au modernizat aproape toate sectoarele, la fel și grupurile sanitare, s-a făcut racordarea la canalizare, am luat acreditarea la ANMCS în ciclul II. De asemenea, au fost aduși medici noi, în prezent, Spitalul Dumbrăveni având medic epidemiolog, medic infecționist, medic radiolog, medic internist și patru medici psihiatri‟, a spus dr. Răzvan Costin.

Conform surselor noastre, medicul oncolog Răzvan Costin va lucra în secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon‟ Focșani, însă, până atunci, va activa în cadrul Centrului de Vaccinare de la Dumitrești care va deveni funcțional începând de marți, 20 aprilie a.c.. Ca planuri de viitor, dr. Răzvan Costin și-a propus să se înscrie la un curs de ecografie abdominală.

Șeful Biroului de Management al Calității, noul manager interimar

Economistul Răzvan Stoenoiu ocupă în prezent funcția de manager interimar până când Consiliul de Administrație va decide data la care va fi organizat un concurs. Până la momentul demisiei fostului manager, dr. Răzvan Costin,actualul manager interimar, Răzvan Stoenoiu,a ocupat funcția de șef al Biroului de Management al Calității din Cadrul Spitalului Dumbrăveni.

Tatăl lui Răzvan Stoenoiu, dr. Mircea Stoenoiu a fost șeful Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Vrancea în perioada 1991-2004, mai apoi a activat în cadrul Inspecției de stat din cadrul DSP Vrancea în perioada 2004-2012, iar în perioada 2012-2019, dr. Mircea Stoenoiu a fost director medical, cu intermitențe, în cadrul Spitalului Dumbrăveni. „Pentru că doamna economist Gina Șerban a ocupat postul de director economic până pe data de 13 aprilie 2021, când i-a încetat de drept mandatul, la momentul discuției, echipa este formată din mine, ca manager, și doamna dr. Loredana Mioara  Voineag ca director medical. Cel mai probabil, urmează să nominalizăm și pe cineva pentru postul de director economic‟, a subliniat Răzvan Stoenoiu.

          Răzvan Stoenoiu spune că în ultimii ani, echipei medicale a Spitalului de Paihiatrie Cronici Dumbrăveni i s-au alăturat medici noi. „Avem medici tineri, avem medic epidemiolog în persoana domnului dr. Tiberiu Marin, care a venit la noi din decembrie 2019, avem medic de Psihiatrie care a avut post de rezident, în persoana domnului  dr. Florin Zaharia, îl avem pe domnul dr. Alex Scînteianu cu jumătate de normă, avem doctor tânăr la Radiologie în persoana doamnei dr. Andreea Hanceariuc Chirilă, avem la laboratorul de analize pe dr. Ana Ramona Anghel. Sunt medici noi și tineri în care ne punem speranțele că vor sta alături de noi cât mai mult timp pentru a putea construi aici un colectiv pe măsură‟, speră Răzvan Stoenoiu.

Spital suport Covid

Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni se pregătește să devină spital suport Covid, motiv pentru care, în prezent, „suntem în etapa de pregătire a circuitelor, de amenajare și de obținere a avizelor pentru a putea primi pacienții Covid cu forme ușoare sau medii. Încercăm să facem două circuite separate. În momentul de față nu avem pacienți Covid pozitivi internați în spital pentru că nu am primit avizul de la DSP. Însă, capacitatea Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni este ocupată în proporție de aproximativ  50% din totalul paturilor pentru că așa prevăd normele actuale. Spitalul are în total 135 de paturi  pentru spitalizarea continuă care sunt repartizate în felul următor: la Dumbrăveni avem 95 de paturi, 75 pentru Psihiatrie Cronici și 20 de paturi pentru Cronici afecțiuni psihosomatice, și mai avem 40 de paturi în secția exterioară, Dumitrești, reprezentând 25 de paturi pe Psihiatrie Cronici Lungă Durată și 15 paturi pentru Cronici afecțiuni psihosomatice. De asemenea, la Dumbrăveni, mai avem și patru patru spitalizare de zi‟, completează Răzvan Stoenoiu.

Noul manager interimar al Spitalului Dumbrăveni își propune ca, pe parcursul mandatului său, să mențină activitatea spitalului „la cotele normale și să facem față situației epidemiologice pe care o traversăm pentru că nu este o situație confortabilă pentru nimeni. Încercăm să ne menținem pe linia de plutire și să venim în sprijinul populației cu serviciile pe care le oferim noi în mod obișnuit‟.

Pentru că în urma vizitei de evaluare a Autorității Naționale de de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni a fost încadrat în categoria a V-a de acreditare, Răzvan Stoenoiu spune că „am primit încă un an pentru remedierea unor neconformități constatate la momentul vizitei, iar după aceste 12 luni vom fi reevaluați în vederea încadrării într-o altă categorie. Noi sperăm, și ne-am propus, să intrăm în categoria a IV-a. Neconformitățile care ne-au încadrat în categoria a V-a au fost referitoare în primul rând la chestionarele care s-au adresat pacienților. În momentul în care se face evaluarea spitalului, echipa de evaluatori adresează chestionare pacienților internați la momentul respectiv, chestionare care sunt menite să afle punctele de vedere ale pacienților referitoare la condițiile de cazare, tratament și felul  în care se comportă echipa medicală cu ei‟, mai spune Răzvan Stoenoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here