Gologanu. Au găsit un proiectil exploziv când turnau fundația unei case

0
861

Intervenție pirotehnică  la Gologanu 

Pe teritoriul județului nostru încăsunt descoperite elemente de muniție rămasă neexplodată, chiar dacă cele două mari conflagrații mondiale au avut loc în urmă cu mult timp.

Un proiectil exploziv, calibrul 152 mm, a fost descoperit ieri, 13 aprilie a.c.,  în comuna Gologanu, în timpul unor lucrări pentru turnarea unei fundații la o locuință. Persoanele care l-au observat, au procedat așa cum trebuie, au sunat la 112 și au întrerupt activitatea până la sosirea pompierilor.

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea s-a deplasat în cel mai scurt timp la locul indicat și a derulat o misiune de asanare a terenului, pentru înlăturarea oricărui pericol. Nu au mai fost găsite alte elemente de muniție. Ulterior, pirotehniștii au  ridicat proiectilul și l-au transportat în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, urmând ca să-l distrugă prin explozie controlată.

Reamintim cetățenilor că pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniție neexplodată au obligația să asigure zona, fără a o atinge , deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie și să anunțe imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112. 

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice ISU Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here