ULTIMA ORĂ! Amenzi de 299 mii lei pentru firmele din Slobozia Bradului

0
927

Controalele inopinate desfășurate de comisarii Gărzii de Mediu vrâncene și polițiști din cadrul IPJ Vrancea, pe raza comunei Slobozia Bradului, de la începutul lunii aprilie a acestui an, au continuat cu analizarea documentelor care stau la baza activităților pe care le desfășoară persoanele verificate. În actele de control încheiate, au fost reținute în sarcina celor verificați mai multe încălcări ale legislației de mediu.

Astfel, s-a constatat:
– înscrierea incorectă a datelor în registrele de evidență a deșeurilor;
– necolectarea selectivă a deșeurilor;
– lipsa formularelor de încărcare-descărcare deșeuri nepericuloase;
– activități neautorizate de colectare și tratare(dezmembrare) vehicule uzate;
– anvelope uzate depozitate direct pe sol;
– uleiuri uzate deversate pe sol;
– lipsa autorizației de mediu pentru activitatea în curs;
– încălcarea condițiilor din autorizația de mediu.

Toate aceste contravenții au legătură directă cu starea precară a factorilor de mediu din localitate, cu gunoaiele împrăștiate peste tot, cu arderile de plastice din vii și deșeurile îngropate.
Au fost verificate un număr de 3 persoane fizice și 23 de persoane juridice. Au fost aplicate (și sunt în curs de aplicare în termen legal) un număr de 10 sancțiuni, cu valori cuprinse între 6000 lei și 100.000 lei, în sumă totală de 299.000 lei. Au fost dispuse, de asemenea, măsuri concrete, cu termene fixe de remediere a neconformităților. Pentru funcționarea ilegală, în cazul a două societăți comerciale, a fost dispusă suspendarea activitații.

Colaborarea excelentă cu profesioniștii din poliția județeană, care ne-au însoțit și sprijinit în aceste acțiuni, sperăm să genereze și în viitor operațiuni de acest fel, de stopare a actelor iresponsabile care ne pun în pericol sănătatea.

Sursa: Garda de Mediu Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here