Svetlana Golder susține o prelegere despre cultura și arta rusă, la Centrul Cultural Vrancea

0
217

Centrul Cultural Vrancea, sub egida Consiliului Județean Vrancea, organizează în parteneriat cu Asociația Voluntariat pentru Viață din Mărășești, un proiect cultural, desfășurat în perioada 8 aprilie – 30 aprilie 2021. Joi, 8 aprilie, la ora 19.00, în Pinacoteca Centrului Cultural Vrancea, va fi susținută o prelegere despre cultura și arta rusă, prezentată de Svetlana Golder, voluntară în cadrul proiectului Seeds of Action 2019-2-RO01-ESC11-064041, derulat de Asociația Voluntariat Pentru Viață din Mărășești. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate și este coordonat de Drăgan Daniel, voluntar al Asociației Voluntariat Pentru Viață.

În timpul prezentării, vorbitorul va familiariza publicul cu particularitățile culturii ruse, va explica simbolismul și semnificația acestuia pentru istoria țării. De asemenea, Svetlana va povesti despre cultura rusă, arta vizuală, muzică, meșteșuguri populare etc. și care sunt caracteristicile lor. Svetlana vă va familiariza, de asemenea, cu artiști ruși celebri din trecut și prezent și vă va explica de ce munca lor a influențat într-un fel sau altul apariția artei în Rusia.

Voluntara noastră speră că, datorită acestei prelegeri, publicul nu va fi interesat doar de un studiu detaliat al culturii ruse, și datorită acestei prezentări de o oră, participanții  vor putea să se apropie și să înțeleagă așa-numitul „misterios suflet rus”.

Svetlana are 31 de ani, vine din Volgograd, Rusia și a ales să aibă o experiență de voluntariat de 7 luni în Mărășești, într-un proiect ce promovează eco agricultura și activitățile de petrecere a timpului liber și de socializare cu persoanele vârstnice din Căminul pentru persoane vârstnice O Nouă Șansă Mărășești. Svetlana, pe lângă călătorii, este pasionată de artă, în special de pictură. Este din orașul Mihaylovka, regiunea Volgograd, Rusia. A obținut o diplomă de licență în „Studii de zonă” la Universitatea de Stat din Volgograd (Rusia) în 2016 și apoi a studiat și a obținut un master în „Relații internaționale” la Universitatea Jilin (吉林 大学, China) în 2019 și a lucrat și ca profesor de limba engleză acolo. O interesează arta, în special pictura în ulei.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea măsurilor în vigoare, de prevenire a pandemiei de coronavirus. Vă așteptăm cu mult drag!

 

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here