Medicul Ioan Cătălin Denciu, originar din Focșani, a fost declarat Eroul Anului 2020 în Belgia

0
1254

Medicul Ioan Cătălin Denciu, care a sărit în foc să își salveze pacienții la incendiul din Piatra Neamț, a fost declarat „Eroul Anului 2020” în Belgia, a anunțat miercuri directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge, conform stiripesuse.ro.

„Sunt foarte bucuros că țara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamț, Cătălin Denciu, declarându-l eroul anului. Am stat de vorbă personal cu dl. colonel care răspunde de spitalul acela din Belgia”, a anunțat directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

Vă reaminitim că un incendiu violent a izbucnit, în 14 noiembrie 2020, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamț. 10 oameni au murit, iar medicul Ioan Cătălin Denciu, care era de gardă, a sărit în foc să își salveze pacienții și a fost rănit grav, fiind apoi transportat, pentru îngrijiri medicale, la un spital din Belgia.

Soția medicului-erou a povestit după incendiu: „El era îngrozit de ceea ce a putut să vadă acolo, îmi spunea încontinuu: ‘Eu sunt bine, eu sunt bine, ceilalţi ardeau, ardeau’”.

Medicul Ioan Cătălin Denciu este originar din Focșani. A urmat cursurile Școlii Gimnaziale nr. 9, apoi liceul Alexandru Ioan Cuza. Și-a petrecut copilăria pe strada Ștefan cel Mare din Focșani, după cum și-l amintesc colegii de școală, până ce a plecat la facultate pentru a studia medicina, la Iași. Ioan Cătălin Denciu este fiul scriitorului vrâncean Ioan Dumitru Denciu. La scurt timp după producerea tragediei, s-a aflat că medicul Ioan Cătălin Denciu are 48 de ani, este doctor specializat ATI și face parte dintr-o familie de medici. Soția sa este ginecolog și au împreună doi copii.

În noiembrie 2020, Consiliul Local Piatra-Neamţ i-a conferit titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului doctorului Ioan Cătălin Denciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here