Fostul președinte al CJ Brăila, achitat la Tribunalul Vrancea. Acesta era acuzat în 2014 de abuz în serviciu și conflict de interese

0
649

Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte al Consiliului Județean Brăila, a fost achitat la Tribunalul Vrancea în dosarul în care era judecat pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată, și conflict de interese. Dosarul a fost trimis în instanță în octombrie 2014, în cauză fiind inculpate alte 16 persoane, precum și trei societăți comerciale. Ieri, tribunalul a dispus achitare pe toate liniile.

Achită pe inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, pentru: abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată (6 acte materiale), pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală; abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată (4 acte materiale), pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală. …achită pe același inculpat Gheorghe Bunea Stancu pentru conflict de interese, pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală. …Constată că inculpatul Gheorghe Bunea Stancu s-a aflat sub măsura reținerii de la data de 07.08.2014 până la data de 08.08.2014 și sub cea a arestului la domiciliu de la 08.08.2014 până la data de 09.10.2014…. Constată că în cauză nu a fost exercitată nicio acțiune civilă. Respinge, ca nefondate, cererile de confiscare specială formulate în cauză. Ridică măsura sechestrului asigurător instituită, prin ordonanțele procurorului”, se arată în hotarârea tribunalului, care poate fi atacată cu apel.

La momentul 2014, procurorii anticorupție spuneau că, în perioada 16 iulie 2009 –  4 august 2010, Bunea Stancu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, „a aprobat și a avizat documentația în procedurile de achiziţii publice organizate de instituția pe care o conduce, finalizate cu încheierea a șase contracte, deşi a cunoscut faptul că firmele care au oferit preţurile cele mai mici (criteriul principal de atribuire), au fost descalificate prin interpretarea discriminatorie a condiţiilor tehnice sau financiare. Aceasta, în scopul vădit de a atribui lucrările respective firmelor agreate …, determinând, prin încălcarea atribuţiilor ce-i reveneau în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila şi de ordonator principal de credite, privitor la folosirea şi gestionarea eficientă a fondurilor publice, alături de alţi funcţionari din subordinea sa (membrii comisiei de evaluare a ofertelor) producerea unui prejudiciu în valoare totală de 2.924.817,60 lei la bugetul Consiliului Judeţean Brăila şi vătămarea intereselor legitime ale participanţilor descalificaţi în mod discriminatoriu din procedurile de achiziţii publice la care au participat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here