Evidența Populației Focșani s-ar putea muta în trei imobile din Grădina Publică

0
1189

Mutarea sediului Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Focșani într-un alt spațiu trebuie făcută cât mai rapid, dat fiind că imobilul unde își desfășoare activitatea, pe Cuza-Vodă, va intra în reabilitare și trebuie eliberat. Din acest motiv, Primăria Focșani a căutat soluții, în acest sens primarul Cristi Valentin Misăilă propunând consilierilor locali să își dea acordul ca trei imobile situate în Grădina Publică să își schimbe destinația și să fie date în administrarea SPCLEP Focșani. Este vorba despre corpul cu două etaje, unde ar urma să fie sediul propriul zis, un sediu destinat Stării Civile și altul pentru arhivă.

Există în acest sens un proiect de hotărâre înscris pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Focșani de vineri, care prevede în primul rând retragerea dreptului de administrare asupra spațiului pe care îl deținea SPCLEP Focșani în imobilul de pe Cuza-Vodă nr 56, dar și schimbarea destinației Corpului A, a Corpului F.2 (care face parte din Corpul F) și a Corpului I.2 (care face parte din Corpul I), toate situate în Perimetrul Istoric Piața Unirii și Grădina Publică. Conform proiectului, aceste spații urmează a fi date în administrare SPCLEP Focșani pe perioada funcționării serviciului, care le poate folosi și poate dispune de bunurile date în administrare.

E drept, existau ceva discuții pentru ca Evidența Populației să se mute în fostul sediu al societății Astra Asigurări, de pe strada Republicii, însă probabil costurile unei astfel de decizii sunt destul de ridicate. E adevărat, și în ipoteza în care SPCLEP se va muta în imobilele din Grădina Publică, vor fi investiți ceva bani pentru amenajări, însă din start cheltuielile vor fi mai mici, deoarece nu va fi plătită și chirie, iar spațiile rămân în continuare municipalității.

Serviciul pentru Evidența Populației Focșani își desfășoară activitatea în sediul de pe Cuza-Vodă încă din anul 2007, iar luna trecută Consiliul Județean Vrancea a notificat primăria că instituției i-a fost retras dreptul de administrare asupra suprafețelor deținute, pe toată durata desfășurării proiectului de reabilitare energetică și lucrări conexe a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna, pe o perioadă de aproximativ 2 ani. În acest imobil, Evidența Populației Focșani avea la dispoziție 267 de metri pătrați, precum și o pătrime din spațiile comune, iar CJ Vrancea a comunicat deja că cel târziu în luna mai totul trebuie eliberat.

În proiectul inițiat de primarul Misăilă se arată că imobilul cu 2 etaje din Grădina Publică este compus din trei spații și are o suprafață construită de 115,44 metri pătrați, în timp ce Corpul F.2 (Centru meșteșugăresc-atelier) are 117,16 metri pătrați suprafață construită, iar Corpul I.2 (Centru meșteșugăresc-spațiu comercial) are o suprafață construită de 72,40 metri pătrați. Toate cele trei spații ar urma să își schimbe destinația în sediu servicii publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here