A început consultarea vrâncenilor pentru PUZ-ul noului Spital Județean

0
808

Proiectul noului spital județean din Focșani a intrat în etapa elaborării Planului Urbanistic Zonal (PUZ) în care se așteaptă observații și propuneri din partea cetățenilor. PUZ-ul este o etapă necesară pentru introducerea în intravilan a terenului și reglementare urbanistică a zonei unde urmează să fie construit spitalul. Publicul este invitat să transmită observații și propuneri privind intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal în perioada 5.04.2021-29.04.2021 între orele 12-16 (luni-joi), 12-13,30 (vineri), se arată în documentul publicat pe site-ul Consiliului Județean.

Proiectul este propus pentru finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Noul spital din Focșani va avea o capacitate de spitalizare de 900 paturi (775 paturi de spitalizare continuă, 60 paturi de spitalizare de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori), va avea bloc universitar cu săli de curs și amfiteatru, săli de operație moderne și spații special concepute pentru toate activitățile medicale și conexe, inclusiv heliport. Suprafaţa construită propusă (clădire principală + anexe) este de 20.030 metri pătrați. Valoarea totală a obiectivului de investiţii este estimată la 2.942.716.046 lei, cu TVA inclus (588 milioane de euro). Obiectivul principal al proiectului este atingerea celor mai înalte standarde pentru creşterea calităţii serviciului medical şi pentru confortul pacienţilor internaţi. Noul spital de la Focșani va fi prima unitate spitalicească de stat ce se va construi de la zero în România, în ultimii 30 de ani.

La sfârșitul lunii martie, în ședința ordinară a Consiliului Județean  a fost aprobată documentația la faza Studiu de Fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru ,,Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani – judeţul Vrancea”. Proiectul privind construcția noului spital județean a fost inițiat și susținut de fostul președinte al Consiliului Județean, Marian Oprișan. De altfel, în cadrul ședinței Consilului Județean, acesta a declarat că este mândru că a demarat acest proiect dar și că este contemporan cu realizarea „unui obiectiv istoric pentru că în România de 30 de ani nimeni nu a mai făcut niciun spital nou“. Ce am fi depus noi azi spre finanțare în Programul de Redresare și Reziliență, pe care ni l-a anunțat cu emfază prim ministrul, dacă nu aveam studiul de fezabilitate comandat de baronul Marian Oprișan, ăla rău?  Nu am fi avut ce depune și am fi vorbit la lună cu toții. Vreau să punctez faptul că astăzi avem studiu de fezabilitate al noului spital, îl aprobăm și mă mândresc că sunt contemporan cu acest proiect pe care aș putea să îl numesc istoric pentru că în România de 30 de ani nimeni nu a mai făcut niciun spital nou, a afirmat Marian Oprișan.

La rândul său, președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma a susținut și el că este un moment istoric faptul că în Vrancea va fi construit un nou spital județean. Așa cum spunea vicepreședintele Marian Oprișan, da, este un moment istoric și să nu ne ferim. O realizare de acest gen nu este a unuia sau a altuia, este o realizare a județului Vrancea. Vă asigur că vom face toate demersurile pentru ca această investiție să se realizeze, a precizat președintele CJ Cătălin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here