Drogat cu prenadez, un focșănean l-a amenințat cu moartea pe un beneficiar al unui centru DGASPC, pentru a-i lua telefonul

0
1704

Un beneficiar al unui centru din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea a trăit câteva clipe de groază după ce un focșănean, consumator de substanțe halucinogene, l-a amenințat că îl omoară cu un cuțit dacă nu îi dă telefonul și banii pe care îi avea asupra sa. S-a întâmplat luna trecută, într-o zonă a Focșaniului care de regulă este intens circulată și unde partea vătămată aștepta microbuzul cu care urma să ajungă acolo unde locuiește. „Cuțitarul” a fost plasat sub control judiciar, iar zilele trecute a fost trimis în judecată pentru tâlhărie calificată.

În rechizitoriu s-a reținut că în ziua respectivă, inculpatul a plecat din locuința unde stă cu chirie pentru a-și procura prenadez, nu înainte de a lua cu el un cuțit, pe care l-a ascuns în geacă. După ce a făcut rost de prenadez și l-a inhalat, acesta a început să se plimbe prin municipiu, moment în care a văzut partea vătămată vorbind la telefon, într-o stație de microbuz.

Partea vătămată tocmai ce se sfătuia cu șeful centrului în legătură cu opțiunile pe care le avea de a ajunge acasă, întrucât pierduse ultima cursă, iar inculpatul pur și simplu i-a solicitat telefonul și bani. Pentru că a refuzat, focșăneanul a scos cuțitul din geacă și a început să îl amenințe cu moartea, însă în final partea vătămată a avut prezență de spirit și l-a împins pe acesta, după care a început să strige după ajutor. Așa și-a făcut apariția în zonă un agent de pază, însă inculpatul a reușit să se facă nevăzut. Nu pentru mult timp, pentru că după o raită prin oraș a fost identificat și prins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here