Tenis – Maria Ciubotaru, vicecampioană la U 16 la Matrix Optimum Istanbul!

0
91

          Maria-Daciana Ciubotaru, sportiva CSM Focșani 2007, a participat, începând din 29 martie până duminică, 4 aprilie, la primul său turneu internațional din acest an – Matrix Optimum Istanbul U 16. Pe terenurile Optimum Tennis Academy Istanbul, Maria Ciubotaru, pregătită de Firicel Tomai, a trecut, pe rând, cu6-4, 6-0, de Defne Erbakan, din Turcia, cu 6-2, 6-3, de Irem Kurt, din Turcia, cu 6-2, 6-1 de Daria Domova, din Rusia, cu 6-1, 6-2 de Lucia Hradecka, din Slovacia iar în finală a fost întrecută cu 2-6, 4-6, de Rose Marie Nijkamp din Olanda.

          Cu turneul de la Istanbul, Maria Ciubotaru, a doua jucătoare de tenis a României la U 16, componentă a Lotului Național al României la U 16, a revenit în circuitul internațional după o pauză impusă de pandemia de coronavirus. Cele mai recente participări ale sale în competiții în străinătate au fost la începutul lui 2020, când Maria Ciubotru a câștigat în februarie, pentru România, împreună cu Cara Meșter și Patricia Goina, medalia de bronz a Zonei C a Winter Cup, în Portugalia după care a disputat finala de simplu a Turneului European de la Dijon, în Franța.

          Maria Daciana Ciubotaru s-a pregătit, în 2020, la Focșani, cu profesorii Răzvan Bucuroiu și Bogdan Nicolae. A fost o perioadă în care a avut o serie de rezultate remarcabile între care medalie de bronz la Campionatul național de vară U 16, locul I la Trofeul Marc Tenis, victorii în competiții naționale U 18 sau ale senioarelor. Din acest an, Maria a revenit la pregătire la Lotul Național și lucrează cu reputatul profesor și antrenor Firicel Tomai, care a mai pregătit-o și în anii anteriori. Maria și conducerea clubului le adresează, și prin intermediul Monitorului de Vrancea, mulțumiri celor doi profesori focșăneni – Răzvan Bucuroiu și Bogdan Nicolae pentru buna colaborare din 2020.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here