Rea-voința PNL și USR-PLUS are consecințe grave: Primăria Focșani, somată să achite factura emisă de un constructor și avertizată că se poate ajunge la proces!

0
1026

Politica distructivă a consilierilor locali PNL și USR-PLUS, care au refuzat constant, sub umbrela explicațiilor puerile, să aprobe finanțările proiectelor aflate în diferite stadii de execuție din Focșani, a dus nu doar la un blocaj al lucrărilor, ci are inclusiv consecințe legale. Săptămâna trecută, societatea care execută lucrările în cadrul proiectului „Reabilitare și modernizare Piațetă Teatru și Milcov” a transmis Primăriei Focșani o notificare de plată privind o factură care trebuia achitată încă din februarie, cu avertizarea că se poate ajunge la proces. Primăria Focșani are, conform notificării, termen de 15 zile să achite suma restantă, dar și penalitățile prevăzute prin contractul încheiat, aceasta în condițiile în care majoritatea PNL și USR-PLUS s-a opus proiectului privind asigurarea finanțării din creditul bancar a investiției deja începute, inclusiv la ultima ședință a Consiliului Local Focșani.

Concret, este vorba despre o factură emisă în ianuarie 2021, în sumă de 129.147,79 lei, și a penalităților de 0,2% pe fiecare zi de întârziere – începând cu data de 10 februarie și până la data plății efective. „În ipoteza în care nu veți da curs solicitării noastre legale, întemeiate pe dispozițiile contractuale obligatorii, vom fi nevoiți să vă acționăm în judecată, unde vom solicita și cheltuielile de judecată afecerente. Totodată atragem atenția că neplata facturii noastre urmare opoziției iraționale și abuzive a anumitor consilieri locali determină angajarea răspunderii personale a acestora, pentru toate sumele plătite în plus de instituția dumneavoastră din culpa lor, prin această desconsiderare a unor dispoziții contractuale obligatorii”, se arată în notificarea trimisă de Sodaco, reprezentată de un avocat vrâncean.

Suma la care se face referire reprezintă contravaloarea unor lucări deja efectuate pentru reabilitarea Piațetei Teatru, iar conform contractul de lucrări încheiat în urmă cu un an, primăria trebuia să o achite în 30 de zile. „În aceste condiții, instituția dumneavoastră a depășit termenul de plată al facturii, la data prezentei notificări, cu un număr de 52 de zile”, se mai arată în documentul transmis municipalității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here