GALERIE FOTO: Odobești. Au fost reluate lucrările la toate investițiile derulate în oraș

0
1030

Primarul Daniel Nicolaș a anunțat că au fost reluate lucrările la investițiile derulate în orasul Odobești. În acest sens, a fost dat ordin de începere a lucrărilor la toate investițiile din oraș încă de pe data de 29 martie 2021. Edilul afirmă că orașul Odobești va cunoaște o dezvoltare fără precedent prin implementarea proiectelor de investiții cu finanțări obținute pe fonduri europene și guvernamentale din buget propriu sau din surse atrase. „În perioada imediat următoare vor reîncepe lucrările la toate obiectivele de investiții aflate în derulare la nivelul orașului Odobești, după ce Primăria a dat ordinul de începere a lucrărilor la toate șantierele aflate în execuție pe teritoriul orașului. Astfel, în următoarele zile, vor reîncepe lucrările pentru reabilitarea și  modernizarea următoarelor obiective: Liceul Teoretic ”Duiliu Zamfirescu”, Liceul Agricol, Grădinița și Creșa din cartierul Sturza, Parc Gară, Parcul Sturza, Parcul ”Sf. Ilie”, Străzile Sf. Ilie, Panduri, Viilor, Pățești, Miron Costin, Str. Ștefan cel Mare, Frații Pamfil. De asemenea, a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru construcția de blocuri cu 96 de noi unități locative și pentru realizarea Centrului de zi pentru persoane cu dizabilități, în locația fostei școli Caragea, care va cuprinde și două locuințe minim protejate în Cartierul Sturza, proiect derulat în parteneriat cu DGASPC Vrancea“, a precizat primarul Daniel Nicolaș.

În Odobești se mai lucrează la stadionul orășenesc, obiectiv realizat prin Compania Națională de Investiții, care a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru acest obiectiv care va fi un stadion cu gazon sintetic, tribună, vestiare și nocturnă. De asemenea, ANL a transmis ordinul de începere a lucrărilor pentru 64 de  locuințe pentru tineri în cartierul Sturza, pe strada Dimitrie Constantinescu.

Alte proiecte de investiții vor fi începute la Odobești în perioada imediat următoare, după ce Primăria a publicat în SICAP licitațiile pentru următoarele obiective: Înființare Transport public; Modernizare iluminat public; Construire Planetariu și observator astronomic; Modernizare și dotare Palatul Copiilor Odobești; Canalizare, apă și asfalt pe strada Barbu Lăutarul; Asfaltare străzi și trotuare pe străzile Irimia Grigorescu, General Dragalina, Viticulturii, Teilor, Libertății de la Smârdan și până la Poligon; Înființare zona de  agrement și plajă artificială.

 Plajă artificială și planetariu, construite la Odobești

Primăria Odobești are în derulare proiectul integrat „Creșterea calității vieții populației în Orașul Odobești, județul Vrancea“, care vizează realizarea următoarelor obiective de investiții: Construire planetariu cu spații recreative în orașul Odobești; Modernizare drumuri de acces parcări; Construire zonă cu facilități recreative și sportive în orașul Odobești. Planetariul este unic în România și al patrulea în Europa. Astfel, pe fostul amplasament al Grădinii de Vara din centrul orașului se va pune în operă obiectivul care va utiliza ultima tehnologie disponibilă, 8K 3D. Odată cu această investiție unică în țară, proximitatea acesteia va beneficia de schimbări majore de amenajare. Spații verzi, locuri de joacă, modernizarea unui număr de 15 străzi și alei pietonale, piste de biciclete, treceri de pietoni prevăzute cu suprafețe tactilo-vizuale pentru persoane cu dizabilități, alei carosabile, parcări auto, o zonă de camping, un loc de joacă pentru copii, un teren multifuncțional și foișoare pentru picnic sunt facilitățile recreative și sportive ce vor însoți Planetariul. „Împreună cu Observatorul astronomic, zona de agrement din Cartierul Sturza, Parcul Sf. Ilie, Parcul Gării, terenurile de sport, stadioanele și zonele de fitness, Planetariul și plaja artificială vor transforma Odobeștiul într-o zonă cu potențial turistic ridicat, într-un oraș frecventabil și atractiv în care nivelul de trai al populației va crește cu fiecare zi. Modernizarea iluminatului public și telegestiunea acestuia, transportul public electric în interiorul localității precum și Palatul Copiilor sunt certitudinile care ne asigură că în următorii ani orașul Odobești va deveni un oraș cu adevărat european“ , a precizat primarul Daniel Nicolaș.

După cum a menționat și primarul Nicolaș, o parte inedită a acestui proiect este realizarea unei plaje artificiale pe malul râului Milcov de aproape 4 mii de metri pătrați, dar și amenajarea unei liziere pe care vor fi plantați salcâmi și tei. Totodată, zona va fi o oază verde cu gazon unde se vor planta trandafiri de diferite culori. Perimetrul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, stâlpi de iluminat, cișmele, toalete ecologice, foișoare, căsuțe de camping și echipamente de joacă pentru copii.  Valoarea acestui proiect este de 5 miloane euro. În cadrul lui vor fi modernizate următoarele străzi și alei pietonale: Drumul Comunal DC 135 (Stradă Libertății); Stradă Eremia Grigorescu; Stradă Fundătura Cetățuia; Stradă General Dragalina Tr. 1; Stradă General Dragalina Tr. 2; Stradă George Coșbuc; Stradă Ghica Rafail; Stradă Piața Libertății; Stradă Teilor; Stradă Viitorului; Aleea pietonală Barbu Lăutaru; Aleea pietonală Ghica Rafail; Aleea pietonală Obor; Aleea pietonală Libertății; Aleea pietonală Viticulturii.

 Mai multe proiecte de investiții depuse pentru finanțare

În lista sinteză a investițiilor ce urmează să fie finanțate de Compania Națională de Investiții se află mai multe obiective de investiții, pentru care primăria are Studii de fezabilitate finalizate sau în curs de execuție, respectiv: Construire Spital Orășenesc Odobești; Construire sediu Primărie; Construire Tabără de arheologie; Renovare și dotare Casa de Cultură; Construire bază sportivă tip 2 la Liceul Agricol.

Pentru finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență, UAT Odobești va solicita finanțare pentru următoarele investiții: Modernizare trotuare, înființare aliniament vegetal și pistă de bicicleta pe DN 2M strada Libertății, pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu din centru și ieșirea spre  Cîmpineanca; Construire centru integrat de servicii medicale; Reabilitare termică blocuri zona Centru; Reabilitare termică și recompartimentare bloc M și Internatul de băieți;  Reabilitare și modernizare Casa Vianu (fosta Jandarmerie) și Sediul Poliției Locale.

Pentru finanțare cu fonduri europene, Primăria va depune pe POR 2021 -2027  proiectele: Modernizare și dotare Școala Unirea și Școala  din str. Muncii; Conservare și restaurare monument istoric Biserica Cazacli; Înființare Culoar Verde (liziera de salcâmi) și pista de biciclete pe malul Milcovului de la limita cu Cîmpineanca până la Broșteni; Înființare parc pe terenul degradat din cartierul Sturza din  str. Gării; Înființare parc Satu Nou; Construire Piață agroalimentară; Înființarea Muzeului produselor odobeștene și a meșteșugurilor; Construire zonă de protejare a speciilor piscicole și a habitatului natural pe râul Milcov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here