191 de amenzi pe tema Covid, duminică; polițiștii reamintesc telefonul la care puteți reclama nerespectarea restricțiilor

0
284
Police patrol in Bucharest, Romania, 06 April 2020. Romania's 19 million inhabitants are living under a full national lockdown in a bid to slow down the spread of the pandemic COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus. EPA-EFE/, Image: 512650610, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ROBERT GHEMENT / EPA / Profimedia

În cursul zilei de ieri, poliţiştii vrânceni, împreună cu jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea, polițiști locali și reprezentanții instituțiilor abilitate au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

În cadrul acţiunilor, a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 156 de societăți comerciale, 87 de mijloace de transport persoane, fiind verificate 884 de persoane aflate în carantină/izolare.

Pentru abaterile constatate polițiștii și jandarmii vrânceni au aplicat 191 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 25500 de lei.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

În continuare, structurile M.A.I. din teritoriu și instituțiile cu atribuții de control vor acționa pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

Suntem şi vom fi prezenţi permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Comunicat IPJ Vrancea din 5 aprilie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here