ULTIMA ORĂ! Cod galben de ninsori şi viscol, în zonele montane din 16 judeţe, printre care și Vrancea; vânt şi frig în aproape toată ţara

0
1473

Meteorologii au emis, vineri, o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol pentru zona montană din Carpaţii Meridionali şi Orientali. În restul regiunilor, vremea se răceşte, sunt anunţate ploi şi vânt.
Codul galben care vizează Carpaţii Meridionali şi Orientali intră în vigoare sâmbătă, la ora 18.00, şi este valabil până luni, la ora 10.00. Avertizaea vizează judeţele Vrancea, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Mureş, Harghita, Bacău, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Gorj şi Hunedoara.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 02-04-2021 Ora : 13:00
Nr.mesajului:
Intervalul : conform textelor;
Zonele afectate : conform textelor și hărții;
Fenomene : conform textelor;
Mesaj :

ACTUALIZARE
INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 02 aprilie, ora 13:00 – 05 aprilie, ora 10:00;
Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului, răcire accentuată;
Zone afectate: conform textului;
În intervalul menționat, vor fi perioade în care va ploua în toate regiunile. Vor fi mai ales averse, iar în sudul și sud-estul țării în după-amiaza și în seara zilei de vineri (02 aprilie) vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și izolat va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru și în zona montană.

La munte, începând de sâmbătă (03 aprilie), îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse în Maramureș, în Transilvania, cu precădere în noaptea de duminică spre luni (04/05 aprilie), temporar se vor semnala precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă, mai ales a Carpaților Meridionali și Orientali, cu peste 70…80 km/h și zăpada va fi spulberată.

Vremea se va răci accentuat, vineri (02 aprilie) în vestul, centrul și nordul țării, iar sâmbătă (03 aprilie) și în sud și sud-est, devenind deosebit de rece pentru această dată, la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 03 aprilie, ora 18:00 – 05 aprilie, ora 10:00
Fenomene vizate: ninsori local moderate cantitativ, viscol în zona înaltă;
Zone afectate: zona Carpaților Meridionali și a Carpaților Orientali;
În intervalul menționat, în zona Carpaților Meridionali și Orientali,la altitudini în general de peste 1500 m va ninge, local moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

sursă hartă și text: meteoromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here