ULTIMA ORĂ! FOTO! Munți de deșeuri, pe raza comunei Slobozia Bradului! Descinderile Gărzii de Mediu și ale Poliției au continuat și astăzi

0
674

 

Garda de Mediu și Inspectoratul de Poliție Vrancea, din nou în acțiune.

Descinderile de ieri la o serie de agenți economici din localitatea Slobozia Bradului au dus, într-o primă etapă, la identificarea mai multor nereguli care pot fi corelate cu abandonările și incendierile de deșeuri, tot mai frecvente în ultimul timp, pe raza localității. Au fost făcute verificări ale amplasamentelor, au fost ridicate documente legate de activitățile desfășurate și au fost făcute invitații de prezentare la sediul Gărzii de Mediu pentru întocmirea actelor de control și comunicare a sancțiunilor. Infracțiunile, nu puține la număr, au făcut și fac în continuare, obiectul cercetărilor inspectorilor de poliție.

Poluarea factorilor de mediu constituie o problemă extrem de gravă, multe din efectele poluării fiind ireversibile. Instituțiile statului pot interveni în forță, pot sancționa, pot da exemple, dar nu pot, doar ele, rezolva problemele. Pentru a proteja durabil mediul în care trăim, este nevoie de implicarea reală, serioasă, a autorităților locale și a întregii comunități. Pentru menținetea unui mediu curat și sănătos, educația și coerciția trebuie să funcționeze sinergic.

sursă foto și text: Garda de Mediu Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here