Trif (PSD Sibiu): Sunt curios dacă Turcan şi Cîmpean vor fi amendate pentru că nu au purtat masca

0
131

Preşedintele PSD Sibiu, deputatul Bogdan Trif, declară, într-un comunicat transmis miercuri, că ministrul Raluca Turcan şi preşedintele Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean, ambele de la PNL, au încălcat legea în vigoare deoarece au fost contacţi direcţi ai lui Adrian Bibu, administratorul judeţului Sibiu, bolnav de COVID-19, însă s-au prezentat la serviciu în ultimele zile.

„Ministrul liberal Raluca Turcan, împreună cu preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, în plină pandemie de COVID-19, fără măşti de protecţie şi fără respectarea distanţării fizice, au petrecut câteva ore cu oameni confirmaţi ulterior bolnavi de COVID-19. Unul dintre aceştia este Adrian Bibu, administratorul judeţului, care a fost internat în spital la trei zile de la mult-mediatizata acţiune a ‘vârfurilor liberale’ din judeţ. (…) Deşi au fost contacţi direcţi ai pacientului Adrian Bibu, bolnav de COVID-19, doamnele Cîmpean şi Turcan s-au prezentat, fără nicio problemă, la serviciu, încălcând legea în vigoare. Vom cere explicaţii conducerii DSP Sibiu în acest sens deoarece legea obligă contacţii direcţi să stea în izolare 14 zile. Acest aspect îmbracă o haină penală”, afirmă Bogdan Trif, în comunicatul menţionat.

El adaugă că se întreabă dacă Turcan şi Cîmpean vor fi amendate de către forţele de ordine, alături de ceilalţi participanţi la acţiunea de plantare de puieţi care apar în unele fotografii postate în reţelele de socializare fără a purta masca de protecţie şi nerespectând distanţarea. Reprezentantul PSD Sibiu le acuză pe Turcan şi Cîmpean că au mai fost surprinse în perioada pandemiei încălcând regulile de prevenţie împotriva COVID-19. „Să nu uităm că doamna Turcan nu este la primul eveniment de acest fel. La începutul pandemiei a fost surprinsă în sediul Guvernului, în cabinetul fostului premier Ludovic Orban, chefuind cu berea şi whisky-ul în faţă, fără nicio jenă. De fapt, doamnele Turcan şi Cîmpean au făcut petreceri periodice în acest an de pandemie, cu colegii lor de partid, în dispreţul celor obligaţi să respecte restricţiile impuse de guvernul lor. Unele fotografii de la cheful din februarie 2021 au apărut în spaţiul public pentru că unii colegi de partid nu s-au putut abţine şi le-au postat pe paginile lor de socializare”, afirmă Bogdan Trif.

Liderul PSD Sibiu consideră că acest episod este o dovadă de „falsitate şi ipocrizie”. „Au făcut acest lucru în timp ce oamenii care nu mai vor să respecte restricţiile impuse şi protestează sunt amendaţi şi luaţi cu dubele, de jandarmi. Acest episod dovedeşte încă o dată falsitatea şi ipocrizia acestor aşa-zişi liberali care, de dimineaţa până seara, ne somează să stăm în case, închid activităţi trimiţând spre faliment zeci de mii de firme şi, implicit, sute de mii de oameni în şomaj. (…) Vă reamintesc că, în cursul lunii martie, premierul Florin Vasile Cîţu a afirmat despre cei care nu poartă mască: ‘Sunt nişte terorişti!'”, concluzionează deputatul Bogdan Trif.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a subliniat, miercuri, că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii, inclusiv Raluca Turcan şi Vlad Voiculescu, care au fost surprinşi fără mască de protecţie sanitară în spaţii publice. „Conform legii, o sancţiune aplicată la Legea 55 – nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară – poate fi transmisă către cel care a săvârşit respectiva contravenţie în termen de 6 luni de la săvârşirea ei”, a declarat ministrul de Interne.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că a solicitat să fie amendată pentru că nu a purtat masca de protecţie în spaţiile publice, afirmând că „nu a fost o sfidare sau nepăsare”. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, că „s-a cerut amendat” şi şi-a cerut din nou scuze pentru că nu a purtat mască în spaţiul public.

Sursa foto: Turnul Sfatului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here