Procurorii au stabilit că Mîndrilă nu a comis vreun abuz, ci peneliștii din CA-ul Spitalului județean nu citiseră legea

0
2109

Procurorii au dat o soluție în cazul uneia dintre multiplele plângeri pe care liberalii vrânceni le-au tot făcut în urmă cu un an la adresa managerului Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani. Sesizarea viza presupuse fapte de abuz în serviciu pe care Constantin Mîndrilă le-ar fi comis în detrimentul celor care, în februarie 2020, credeau că sunt pe caii mari ai Consiliului de Administrație (CA) a unității. Pe atunci, trei dintre membrii CA își doreau nimic altceva decât să țină ședințe, iar conducerea spitalului, în viziunea lor, ar fi trebuit să le stea la dispoziție. În final, după cum arată soluția de clasare, Mîndrilă nu a greșit cu nimic atunci când a refuzat să le pună la dispoziție membrilor CA ai Spitalului Județean anumite documente care nu aveau legătură cu activitatea acestora.

Săptămâna trecută, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a dispus „clasarea cauzei privind plângerea formulată de Dimitriu Ana Maria, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu”, faptă de care era acuzat Mîndrilă. De menționat că, la momentul în care a fost făcută plângerea, actualul viceprimar PNL Dimitriu abia ce fusese votată președinte al CA al Spitalului Județean Focșani de colegii săi Ciprian Epure și Dragoș Cozma, toți fiind numiți acolo de ministrul Sănătății. Din această poziție, aceștia au cerut o serie de documente – printre care și foile de observații alte pacienților, dar și punerea la dispoziție a unui sediu pentru ședințele pe care le organizau ad-hoc, asigurarea secretariatului și ștampila. Permanent, Mîndrilă le-a explicat că nu le poate furniza tot ceea ce solicită, întrucât este nelegal și că atribuțiile unui consiliu de administrație sunt clare și limitative.

De aici a fost un întreg scandal care s-a întins pe câteva luni, iar plângere nu a fost făcută doar pe numele lui Constantin Mîndrilă, ci și a persoanei care asigura secretariatul în ședințele Consiliului de Administrație. Ulterior, aceeași soluție de clasare a fost adoptată și în ceea ce o privea pe aceasta. De altfel, de-a lungul acestui an de pandemie, când grija liberalilor a fost întocmirea de plângeri penale, dosarele în care a fost târât Constantin Mîndrilă au avut aceeași finalitate: procurorii au constatat că nu a încălcat legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here