FOTO: „Regrete veșnice și glorie eternă”! Pompierul care a murit sâmbătă într-un accident de tren, a fost înmormântat

0
1424

Azi, un înger salvator cu suflet nobil s-a ridicat la cer! Cuvintele sunt prea sărace pentru a ne exprima durerea și neputința în fața destinului crud, care l-a smuls atât de devreme dintre noi, pe bunul nostru coleg, plutonier adjutant Tăbăcaru Florin-Liviu. Ne-a părăsit fulgerător, la numai 41 de ani, plecarea lui, lăsând cu sufletele împietrite de durere, soția și cei trei copii, rudele, prietenii dragi și colegii pompieri.

Plutonierul adjutant Tăbăcaru Florin-Liviu s-a născut la data de 20 februarie 1980, în localitatea Adjud, județul Vrancea, absolvind în anul 1998 Grupul Școlar Agricol Adjud.

Dragostea pentru meseria de pompier a deprins-o în timpul îndeplinirii stagiului militar, la Grupul de Pompieri ”Anghel Saligny” Vrancea, în perioada 23 februarie 2000 – 16 februarie 2001. Ulterior, în perioada 15 ianuarie 2002 – 01 septembrie 2006, a îmbrățișat cariera de militar la U.M 01270 Focșani, căpătând o bogată experiență prin participarea la misiuni în Afganistan.
”Curajul și devotamentul” nu l-au părăsit niciodată, iar atunci când s-a ivit ocazia, în anul 2006, a optat din nou pentru arma „pompieri”, promovând concursul de încadrare ca subofițer la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea. A fost chemat în rândul cadrelor active ale Ministerului Afacerilor Interne cu gradul de sergent major.

Întreaga activitate de salvator profesionist și-a desfășurat-o la Secția de Pompieri Adjud, unde a ocupat mai întâi funcția de subofițer operativ principal, ca mai apoi, datorită rezultatelor profesionale remarcabile, să fie promovat în funcția de comandant echipaj. Activitatea sa a fost apreciată în mod constant de către superiori. În anul 2018 a primit semnul onorific ”În serviciul patriei” pentru 15 ani de activitate în slujba tării și a semenilor. Totodată, pentru modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătirea profesională şi comportarea demnă, la 28 februarie 2020, a fost înaintat în gradul de plutonier adjutant, înaintea expirării stagiului minim de avansare în grad. De asemenea, pentru munca prodigioasă, a fost recompensat cu citarea prin ordin de zi pe unitate și acordarea de premii și soldă de merit.

În funcția de comandant echipaj, și-a coordonat camarazii cu răspundere și pricepere, oferindu-le tuturor un exemplu de curaj, profesionalism și determinare. Comportamentul său în timpul misiunilor la care a participat a demonstrat că a fost un cadru militar cu simțul datoriei, prezență de spirit și inițiativă, conștiincios și perseverent, animat de spiritul de echipă și un bun lider. Permanent a pus umărul la salvarea de vieți omenești și bunuri materiale, comunitatea fiind în siguranță și datorită activității sale.

Virtuțile sale de militar de excepție căpătă amploare lângă valoroase calități umane. Mereu în slujba semenilor, va rămâne în memoria noastră exact așa cum el însuși zicea: ”Viața mea de creștin și militar vreau să o reflectez prin binele față de aproapele meu!”. El ne-a arătat cum sângele de pompier salvează viețile celor suferinzi. Timp de aproape 9 ani, cu regularitate, a donat trombocite unui pacient care suferea de o boală rară de sânge. Anul trecut, în luna decembrie, mâinile lui, prin aplicarea manevrelor de resuscitare, au readus la viață un om aflat în stop cardio-respirator. De asemenea, ne-a făcut mândri, în luna februarie 2019, când a găsit un portofel cu o importantă sumă de bani, pe care l-a restituit posesoarei de drept. Faptele sale au demonstrat întotdeauna iubire față de oameni, spirit civic și credință în Dumnezeu.

Actele de pietate pe care le-a făcut în timpul vieții îi vor deschide drumul spre împărăția cerurilor, acolo de unde, de azi înainte, ne va veghea cu aceeași dăruire ca și până acum.

În semn de prețuire, personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al județului Vrancea este alături de familia îndurerată, aducând un ultim omagiu celui care le-a fost un bun coleg şi prieten, rugându-l pe Dumnezeu să-i odihnească sufletul în liniște și pace!

Regrete veșnice și glorie eternă!

Sursa: facebook ISU VRANCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here