Fostul fotbalist Dănuț Asanache, băiatul puternic în luptă cu o boală foarte dură!

0
1433
  • A obținut la o licitație 1000 de lei, dar orice alt sprijin financiar este binevenit pentru el

          Dănuț Asanache (în foto cu echipa de seniori, ultimul din dreapta în primul rând) este, încă, fotbalist junior al CSM Focșani. A fost unul dintre cei mai promițători. Calitățile sale i-au impresionat de antrenorii de atunci ai CSM 2007, Vasile Burgă și Adrian Toma, care l-au inclus, la mai puțin de 17 ani, în lotul echipei de seniori. Era puternic, avea rezerve de creștere mari. Putea fi un fundaș central ori un mijlocaș de perspectivă pentru echipa mare a Focșaniului. Venise de la Bălești la un trial, convinsese și fusese reținut la pregătiri cu juniorii, pentru care a și jucat în mai multe meciuri oficiale. A și făcut un cantonament de iarnă cu seniorii.

După care au început necazurile pricinuite de o boală ce avea să dovedească extrem de severă, dar a cărei duritate nu l-a înconvoiat pe tânărul care își dorea să joace fotbal. Era visul său, când a plecat de la Bălești la Focșani. În iarna lui 2020 medicii i-au dat teribila veste: avea tumoră malignă în zona inghinală. În limbaj frust, avea cancer. Nu știu cum i-au spus medicii. Unii sunt direcți, alții te iau mai pe ocolite, dar adevărul este același. În asemenea situații, niciodată nu ai bani destui pentru o boală mult mai scumpă decât tine, cum a spus-o foarte inspirat un mare poet. În consecință, la solicitarea familiei, la ultimul meci cu spectatori al echipei de handbal de Ligă Națională a CSM Focșani 2007, din 7 martie 2020, a fost organizată o colectă de bani.

Cu câteva zile în urmă m-am întâlnit cu Dănuț Asanache pe stadionul Milcovul, locul pe care visa să joace ca fotbalist la seniori. În fața mea, un tânăr senin, parcă detașat de durerea din el. Mi-a spus că e bine, că pot să-l întreb orice, fără ocolișuri, pentru că îmi spune tot ce mă interesează. L-am întrebat de sănătate și mi-a spus că a făcut radioterapie pentru tumora din zona inghinală. Și că urmează facă radioterapie la un umăr la care nu se simte așa cum ar trebui. A venit acasă, dar sâmbătă – adică mâine – va pleca din nou la București. Urmează două săptămâni de radioterapie la Sanador. Nu plătește. Nu plătește nici cazarea. Stă la o asociație de caritate. ”Însă la București nu te poți mișca fără bani. Trebuie să merg în fiecare zi la Sanador de la locul de cazare și înapoi, sunt tot felul de cheltuieli. Iar eu nu am resurse, nici familia nu mă poate ajuta prea mult. Așa că mă ajut cum pot. Am un tricou al Naționalei de fotbal a României și o minge, ambele cu semnăturile jucătorilor. Vreau să le scot la licitație!”          Profesorul-antrenor Iulian Negoescu, cel care îl ajută în demersul său pe Dănuț Asanache, îmi spune și suma de pornire – 100 de euro. Micii fotbaliști de la CSM Focșani 2007 pe care Iulian Negoescu îi pregătește împreună cu Liviu Dumitriu i se alătură, facem poza de grup după care am plecat să caut licitatori. La prima strigare a oferit 1000 de lei o persoană din conducerea CSM Focșani 2007. A dorit să rămână în anonimat. Este aceeași persoană care, în toată perioada stării de urgență din 2020 și-a donat salariul Asociației Medicale Sf. Pantelimon Focșani, implicată în lăudabila campanie de susținere a activităților anticovid.

Pentru Dănuț Asanache, juniorul fotbalist de la CSM Focșani 2007, 1000 de lei nu este mult. Dar este ceva care îl poate ajuta. Cum îl poate ajuta orice sumă de la cei care i-o pot oferi ajutându-l să fie mai sănătos decât este acum. Profesorul de sport și antrenorul de juniori Iulian Negoescu de la CSM Focșani 2007poate mijloci, pentru doritori, legătura cu Dănuț Asanache!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here