Datoriile restante l-au trimis la închisoare pe un bărbat din Odobești

0
6283

Datoriile restante l-au trimis la închisoare pe un bărbat din Odobești, care în 2017 fusese condamnat cu suspendare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Pe lângă cei 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare, bărbatul trebuia să achite și despăgubiri, iar la finalul celor 4 ani de supraveghere s-a constatat că acesta nu respectase obligațiile stabilite de instanță, așa că pedeapsa s-a transformat într-una cu executare. Săptămâna aceasta, hotărârea de revocare a suspendării pedepsei a rămas definitivă, astfel încât condamnatul, în vârstă de 40 de ani, va fi încarcerat. Admite sesizarea formulată de Serviciul de Probaţiune Vrancea şi în consecinţă: Revocă suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani şi 10 luni închisoare aplicată condamnatului B. G. prin sentinţa penală a Judecătoriei Focşani – modificată prin decizia penală a Curții de Apel Galaţi – pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Condamnatul B. G. va executa în regim de detenţie pedeapsa principală de 2 ani şi 10 luni închisoare, se arăta în soluția tribunalului.

Din ce se detalia în motivarea hotărârii, bărbatul a respectat toate măsurile de supraveghere impuse, însă nu a dus la îndeplinire obligațiile civile stabilite în sarcina sa de către instanța de judecată. Potrivit legii, dacă până la expirarea termenului de supraveghere nu sunt îndeplinite integral obligațiile civile stabilite prin hotărâre, instanța revocă suspendarea și dispune executarea pedepsei, în afară de cazul în care persoana dovedește că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească.

În 2017, condamnatul fusese obligat să plătească 3.500 lei despăgubiri civile către familia victimei, 363,19 lei către Serviciul de Ambulanță Vrancea și 739,88 lei către Spitalul Clinic de Urgență București, iar din acte a reieșit că acesta, deși a avut venituri, nu a achitat nimic. În perioada de supraveghere condamnatul a desfășurat activități generatoare de venituri atât pe teritoriul României, cât și în Franța, după cum rezultă din referatul serviciului de Probațiune Vrancea; acesta a realizat venituri, însă nu a făcut niciun demers pentru executarea obligațiilor civile stabilite prin hotărârea penală de condamnare, se arată în motivarea hotărârii, așa cum apare pe rolii.ro.

Fapta pentru care a fost judecat și condamnat bărbatul din Odobești a avut loc în martie 2016, totul fiind un incident cu final nefericit. Bărbatul a avut un conflict cu victima sa, care îl provocase și lovise, iar în momentul în care a ripostat acesta s-a dezechilibrat, lovindu-se cu capul de asfaltul trotuarului. Condamnatul și victima lucrau împreună, iar imediat după incident chiar a încercat să îl resusciteze. Victima avea însă să moară o zi mai târziu, în spital. Urmare loviturii aplicate, … s-a dezechilibrat și a căzut la sol, lovindu-se cu capul de betonul trotuarului. Observând că … și-a pierdut cunoștința, inculpatul a încercat manevre simple de resuscitare, astfel că la scurt timp acesta a început să vorbească incoerent. Inculpatul l-a rezemat pe … de peretele magazinului, după care a părăsit locul faptei, se arăta în motivarea hotărârii de condamnare, potrivit sursei citate. Ulterior, a fost chemată o ambulanță, iar la spital victima a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral deschis, plagă contuză occipitală prin cădere de la același nivel, fiind transferat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București, unde a decedat pe 3 martie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here