Handbal, Liga Națională – Greu, dar victorie frumoasă!

0
134
  • CSU din Suceava – CSM Focșani 2007 27-28 (15-15)

Formații
CSM Focșani 2007: Marocico, Rusu – Ragea, Pătru – 1 gol, Popovici, Miroiu – 7, Marjanovic – 6, Țuțu – 1, Hrimiuc – 5, Mocanu, Rață – 2, Marijanac – 2, Eros – 1, Mekrishin – 1, Mănescu – 2, Pușcașu.
Antrenor, Dalibor Cutura
CSU din Suceava: Makaria, Grigoraș – Kobzii – 6, Balazs – 4, Juverdianu – 3, Furak – 3, Popia – 2, Sadovyi – 2, Loic – 2, Lupu -2, Păunescu – 2, Petrov – 1, Manjic. Antrenor: Adrian Chiruț.

Runda a 19-a a Campionatului Ligii naționale la handbal, ale cărui jocuri au avut loc la Baia Mare luni, 22 martie și marți, 23 martie, a relevat un pronunțat echilibru al disputelor indiferent care era diferența de locuri în clasament – și de valoare, în ultimă instanță, dintre competitoare. S-au încheiat cu diferențe de unul două goluri partidele dintre Steaua și Buzău, Făgăraș și Vaslui, Baia Mare și Botoșani! În aceeași serie de rezultate avea să se înscrie și jocul de ieri dintre CSM Focșani 2007 și CSU din Suceava. Partida a curs de la început cu avantaje minime de o parte și de alta. La pauză s-a intrat cu egalitate, 15-15, după ce sucevenii au anulat într-n minut avansul de două goluri al CSM 2007.
Desfășurarea jocului a fost similară și în a doua sa parte, însă la intrarea în ultimele zece minute focșănenii aveau un avans de trei goluri, 26-23. A urmat 27-24 cu focșănenii în atac, dar și cu o pasă fantezistă prin care aceștia au pierdut mingea iar din contra sucevenilor s-a făcut 25-27. Într-o logică, pare-se, doar a handbalului, s-a ajuns la egal 27 când mai erau două două minute de joc. Pătru a dus Focșaniul cu golul 28 în față, sucevenii au pierdut atacul iar jucătorii pregătiți de Dalibor Cutura, fripți de câteva ori cu goluri primite în ultimele scunde, au suflat în iaurtul cu care i-au așteptat adversarii lungind atacul până la final. Și au câștigat un meci complicat pentru ei, greu, așa cum au fost de cele mai multe ori confruntările handbalistice dintre echipele Focșaniului și Sucevei.
În urma victoriei de ieri, CSM 2007 a urcat pe locul 7, la egalitate de puncte , 27, cu echipa de pe locul 6, Steaua București.
Joi, 1 aprilie, în turneul de la Sfântu Gheorghe, CSM 2007 va întâlni pe AHC Dobrogea Sud, după care va urma turneul de la Cluj-Napoca, din perioada 6-11 aprilie, când focșănenii au programate jocurile cu Potaissa Turda, CSM Vaslui și CSM Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here