Fonduri europene pentru reconstrucție ecologică în Lunca Siretului Inferior

0
330

Silvicultorii vrânceni vor să obțină fonduri europene pentru reconstrucția ecologică a ariilor naturale protejate din Lunca Siretului Inferior. Proiectul „Îmbunătățirea stării de conservare pentru Situl Natura 2000 ROSPA0071 Lunca Siretului Inferior și ariile naturale protejate cu care se suprapune, prin implementarea măsurilor de consevare din Planul de management aprobat, ce vizează habitatele și speciile de interes conservativ de pe teritoriul ariilor protejate” urmează să fie depus de către Direcția Silvică Vrancea, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM 2014-2020).

Proiectul vizează „reconstrucția ecologică a ecosistemelor forestiere prin aplicarea de măsuri complexe de refacere a biotopului și biocenozei caracteristice habitatelor prioritare de interes comunitar din situl Natura 2000 ROSPA Lunca Siretului Inferior”. Scopul proiectului îl reprezintă îmbunătățirea stării de conservare a speciilor și habitatelor de interes conservativ prin implementarea planului de management al sitului Natura 2000 ROSPA0071 Lunca Siretului Inferior și al ariilor naturale protejate cu care se suprapune, precum și informarea și conștientizarea factorilor interesați.

Printre activitățile propuse se numără reconstrucția ecologică a 205,4 ha de habitate forestiere de stejar și plop alb și negru, montarea de avertizoare vizuale pentru protejarea păsărilor pe LEA 400 kV Gutinaș-Smârdan și LEA kV Focșani Vest-Barboși, reconstrucția ecologică a unei zone acvatice în scopul asigurării unor condiții de habitat favorabile pentru specii de interes conservativ. De asemenea, prin asigurarea unor condiții corespunzătoare instalării cuiburilor se urmărește creșterea ratei de reproducere a speciilor de păsări.

Sursa foto: Facebook/Romsilva – Direcția Silvică Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here